23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Tredjepartscertifiering för Polykemis materialsmarta LCA

| Medlemsnyhet | Företag Polykemi AB

Hösten 2021 lanserade Polykemi Group materialsmart.se – en hemsida baserad på en vetenskaplig studie som ger dem möjlighet att hjälpa kunder minska sitt koldioxidavtryck. Nu bekräftas tillförlitligheten med en objektiv tredjepartscertifiering.

Polykemis hållbarhetsexperter för polymera material föreläser regelbundet kring den vetenskapliga undersökning som visar kunder hur de kan minska sitt koldioxidavtryck. För att ytterligare säkerställa objektiviteten i studien och den information som de delger sina kunder valde de att få en tredjepartscertifiering och validering utförd.

– Komplexiteten av utförandet i en livscykelanalys (LCA) är stor och resultaten bygger på de antaganden som har gjorts. Med denna tredjepartscertifiering kan vi säkerställa att vi har tänkt rätt, förklarar Henrik Palokangas.

Tredjepartscertifieringen genomfördes av ESU-Services, kompetenscenter för LCA-programvara Sima Pro i Schweiz, Tyskland, Österrike och Lichtenstein. Utdraget från deras slutsats nedan bekräftar tydligt Polykemi Groups metodik.

“LCA:s avgränsningar är klart definierade. Metoderna som används är vetenskapligt och tekniskt relevanta, underliggande data är realistiska och konkreta i avseende begränsningar av studien. Rapporten är komplett, strukturerad och överskådlig. Slutsatser och rekommendationer är baserade på resultaten av analyserna och följer kravställningen enligt ISO 14040 och 14044”. 

– Resultatet bekräftar att de avgränsningar och antaganden som vi har gjort ger en rättvis bild av materialens klimatpåverkan, säger Henrik Palokangas. 

– Trovärdigheten är viktig för oss. Våra kunder och samarbetspartners ska veta att när de arbetar med Polykemi Group kan de känna ett förtroende för det vi säger.

Vetenskaplig studie klar på två kontinenter

Polykemi Groups vetenskapliga studie ger kunderna korrekta och nödvändiga förutsättningar för att kunna räkna ut materialvalets miljöpåverkan på producerad detalj samt möjligheten att välja det material som är bäst för ändamålet, har en optimal hållbarhet, är kostnadseffektivt och ger ett så lågt klimatavtryck som möjligt.

LCA-studien genomfördes vid huvudkontoret i Ystad under 2020 och i slutet av 2021 genomfördes motsvarande vetenskapliga undersökning vid Polykemi Compounds Kunshan i Kina. När Polykemi Inc har färdigställt sin tillverkningsenhet i USA kommer studien även att genomföras där.

– Tack vare Polykemi Groups gedigna kunskaper kring plastcompounds, baserade både på ny och återvunnen råvara, kan vi skapa material som är optimerade för klimat, egenskaper och kostnader, säger Henrik Palokangas.

– Det är tre parametrar som går hand i hand när de används på rätt sätt. 

Vill du diskutera vilka möjligheter ditt företag har att minska ert koldioxidavtryck på varje producerad detalj? Passa på att träffa experterna från Polykemi och Rondo Plast i monter C02:21 på Elmia Polymer i Jönköping den 10-13 maj 2022. 

För mer information kontakta:  

Henrik Palokangas  
+46 (0) 411 79780           
henrik.palokangas@polykemi.se 

Eller läs mer på materialsmart.se


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
Polykemi AB

Box 14
271 21 YSTAD
Sverige
Polykemi AB

Bilder och video

Henrik Palokangas hållbarhetsexperter polymera material Polykemi

Sänd till en kollega

0.078