23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Polykemi Group startar ytterligare tillverkning i Kina

| Medlemsnyhet | Företag Polykemi AB

Polykemi Group fortsätter att växa internationellt. Samtidigt som företaget gör en satsning i USA färdigställer Polykemi AB ytterligare en tillverkningsenhet i Kina. Målsättningen är att starta produktionen redan 2022.

– Efterfrågan av våra högkvalitativa material är stor och vi öppnar nu upp även i centrala Kina för att kunna ge kunderna en ännu snabbare och bättre service, förklarar VD Magnus Lindahl.

Polykemi Compounds i Kunshan utanför Shanghai har sedan starten 2005 vuxit sig allt starkare på den kinesiska marknaden. 2019 invigdes en tredje fabriksutbyggnad i Kunshan och numera produceras kundanpassade plastcompounds av högsta kvalitet, baserat på ny plastråvara och högkvalitativt återvunna råvaror, både av Polykemi Compounds men även för Polykemis dotterbolag Rondo Plast AB och Scanfill AB.

Från och med 2022 kommer Polykemi Group att stärka sin närvaro i Kina ytterligare och öppna en ny produktionsenhet i Chongqing, beläget 160 mil västerut från Kunshan. Företaget har under närmare tio års tid redan haft ett försäljningskontor i Chongqing, i den folkrika Sichuanprovinsen i centrala Kina, och den nya fabriken skapar både starkare kundrelationer och en förbättrad service i regionen.

–  Många av våra kunder och deras underleverantörer finns i området. Med en fabrik i Chongqing kan vi säkerställa leveranstider och garantera samma höga kvalitet på både nyvara och återvunna råvaror, förklarar Magnus Lindahl, VD för Polykemi Compounds Kunshan.

– Vi kan också säkerställa att kunder som har sin produktion uppdelad på flera kontinenter får exakt samma högkvalitativa helhetskoncept, oavsett om de har sin tillverkning i Asien, USA eller Europa.

Tillverkning på tre kontinenter 2022 
Den 9300 kvadratmeter stora fabriken kommer att producera både nyvara och återvunna compounds. Målsättningen är att starta produktionen det första kvartalet 2022.

– Det finns ett ökande intresse för högkvalitativt återvunnet material i Kina och i kombination med våra kundanpassade plastcompounds, baserade på nyvara, räknar vi med att kunna producera betydande volymer i Chongqing. Detta är en medveten strategi där vi arbetar för att vara geografiskt nära våra kunder och ha en bred bas med kunskap på flera kontinenter i en ständigt föränderlig värld, säger Magnus Lindahl.

Familjeföretaget Polykemi AB har sin bas i Ystad, Sverige och har sedan 1968 varit framgångsrika i sin tillverkning av högkvalitativa kundanpassade plastcompounds. Företaget har haft en egen tillverkningsenhet i Kina under närmare 15 år och under nästa år öppnar Polykemi Group ytterligare en fabrik i Kina samtidigt som de startar egen tillverkning i North Carolina, USA.

– Vår grundare Hugo Jönsson var med och lade fast nästa steg i visionen om Kina redan år 2004 och det är med stor glädje och stolthet vi nu går in i projektet, säger Ola Hugoson, VD och del av ägarfamiljen.

– Att etableringen i Chongqing sammanfaller med satsningen i USA understryker vår beslutsamhet att vara en partner i både öst och väst. Det är vår familjs övertygelse om att dessa steg är rätt riktning i gruppens utveckling.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
Polykemi AB

Box 14
271 21 YSTAD
Sverige
Polykemi AB

Sänd till en kollega

0.109