23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Polykemi Inc öppnar egen fabrik i USA

| Medlemsnyhet | Företag Polykemi AB

Polykemi Group investerar närmare 100 miljoner kronor i en egen fabrik i USA. Det är den största enskilda satsningen i företagets historia. Målsättningen är att starta egen tillverkning av plastcompounds redan 2022.

– Vi är väldigt glada över den här affären. Den ökar vår närvaro och ger oss många nya möjligheter på den amerikanska marknaden, säger Johan Hugoson, VD Polykemi Inc. 

Amerikanska Polykemi Inc är ett helägt dotterbolag till det svenska familjeföretaget Polykemi AB och har sedan starten 2013 arbetat för att öppna egen tillverkning av högkvalitativa plastcompounds på den amerikanska marknaden. Nu är affären klar.

– Vårt mål har hela tiden varit att starta upp produktionen i USA och nu har vi nått den milstolpen. Den nya fabriken ligger geografiskt nära våra nuvarande kunder vilket gör att vi får en tydligare närvaro och en ännu starkare kundrelation, säger Johan Hugoson.

Egen tillverkning på tre kontinenter 

Investeringen i fabriken i Gastonia utanför Charlotte i North Carolina är den största enskilda satsningen i företagets historia och den lägger grunden för att Polykemi Inc ska kunna växa ytterligare på den amerikanska kontinenten. Fabriken är cirka 5000 kvadratmeter och är förberedd för utbyggnad upp till 10 000 kvadratmeter. Den ska utrustas med två produktionslinjer och tillverkningen väntas starta under det andra kvartalet av 2022.

– Den nya fabriken i USA gör att vi har egen tillverkning på tre kontinenter, vilket också innebär att vi har en tydlig kvalitetskontroll. Vi kan garantera samma höga kvalitet på både nyvara och återvunna råvaror, samt samma färgnyans på det material som levereras från alla våra fabriker. Det gör att vi kan ha ett nära samarbete med kunder vars produktion är uppdelad på olika kontinenter, säger Johan Hugoson.

En satsning för framtiden 

Polykemi Inc kommer att producera exakt samma material i USA som företaget gör i Europa och Asien. Dessutom kommer leveransen till de amerikanska kunderna direkt från fabriken i North Carolina, vilket sparar
tid, kostnader och miljön.

– Detta är en satsning för framtiden och lägger grunden för att Polykemi Group ska kunna växa ytterligare framöver och bli en självklar aktör även på den amerikanska marknaden för plastcompunds, säger Johan Hugoson.

Om Polykemi Group

Familjeföretaget Polykemi AB har sitt huvudkontor i Ystad, Sverige och har sedan 1968 varit framgångsrika i sin utveckling och tillverkning av kundanpassade plastcompounds av hög kvalitet, baserat på så väl ny plastråvara som högkvalitativt återvunna råvaror. Polykemi Group inkluderar företagen Polykemi AB, Rondo Plast AB och Scanfill AB med säte i Ystad samt Polykemi Compounds Kunshan i Kina och Polykemi Inc i USA, samt ett antal försäljningsbolag i Europa. 


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
Polykemi AB

Box 14
271 21 YSTAD
Sverige
Polykemi AB

Sänd till en kollega

0.094