23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

3 saker du kanske inte visste bidrog till miljöförstöringen

| Medlemsnyhet | Företag Nordiske sponsrat innehåll

Även om vi dagligen fokuserar på små ting för att göra våra klimat-fotsteg så låga som möjligt, så är det en ständig kamp att lägga märke till alla sätt som våra vardagsliv bidrar med föroreningar.

Det är mer än bara skräp man slänger på marken, eller ting man glömmer att återvinna. Kanske du redan alltid tar kollektivtrafiken istället för bilen, och käkar betydligt mer grönt än dina kollegor. Visst, det är fantastiskt- men det finns saker du kan förbättra! Här listar vi tre saker du kanske inte visste bidrog med föroreningar, och alternativ du kan använda dig av! 

Hudvårdsprodukter, oljor och lotioner
När det gäller produkter för kroppen så väljer vi oftast produkter som vi hört om tidigare, eller som vi levt med i flera år och som fungerar för vår kropp. Detta är inga konstigheter, eftersom alla människor är olika känsliga och kroppen påverkas oftast negativt av att testa olika material. Men det behöver inte vara så. Väljer du naturliga alternativ som är fria från tillsatsämnen och organiska resulterar det oftast i att kroppen faktiskt påverkas mer positivt än negativt. Det kan vara allt från en ansiktskräm till ett glidmedel du använder vid dating. Istället för att välja produkter som förorenar naturen så leta efter alternativ som inte innehåller farliga plastingredienser! 

Färdigrätter och hämtmat
Ska du på dejt med någon du mött på Tinder eller Ix och gärna vill imponera på han eller henne? Då ska du tänka på ett hemlagade måltider tenderar att vara mer miljövänliga än frysta färdigrätter eller hämtmat från restaurangerna. Detta beror såklart på att du som kock väljer exakt hur du vill förbereda din mat, inklusive en exakt ingredienslista till måltiden. I den långa listan med ingredienser från den paketerade färdigmaten till hämtmaten från restaurangen kan dölja miljöskadliga tillsatser som palmolja. Du får dessutom maten i plastförpackningar som dessutom är skadliga för miljön. Laga istället en god, miljövänlig måltid hemma i lägenheten och bjud på din dejt så blir hen garanterat nöjd! 

Nya kläder
Du är säkert redan medveten om att de riktiga miljövännerna brukar köpa kläder på second-hand, men kanske inte detta riktigt fallit dig i smak ännu. Detta beror förmodligen på att du inte känner till hur skadligt det egentligen är för miljön. Dagens modeindustri har en extremt negativ miljöpåverkan genom vattenföroreningar, användningen av giftiga kemikalier och de ökande nivåerna av textilavfall.

Vad kan du som konsument göra utan att behöva gå omkring med samma kläder varje dag? Först och främst rekommenderas du handla second-hand. Du behöver heller inte nya kläder hela tiden, och verkligen inte nya kläder för varje tillfälle. Om du vägar begagnat borde du i alla fall överväga att köpa kläder tillverkade av miljövänligt tyg, men kom ihåg att dessa material fortfarande måste skördas, snurras, stickas eller vävas, färgas, sys och transporteras.

 

Medlemsnyhet

Företag
Nordiske sponsrat innehåll

Sänd till en kollega

0.047