23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Uttag av kärnor ur betong utan att skada armering & kanaler

| Medlemsnyhet | Företag KmK instrument ab

Detta är nummer fem i vår serie av lösningar för att inspektera och förebygga fel på betongkonstruktioner.

Behovet av besiktning och inspektion av betongkonstruktioner är stort då det finns ett stort antal föråldrade konstruktioner i samhället. Förutom byggnader, står grundläggande konstruktioner inom infrastruktur, transport och energi för enorma tillgångar och värden i samhället. Funktioner som vägar, broar, tunnlar, järnvägar, vind- och vattenkraftverk, ledningar, rör och pipelines är viktiga konstruktioner som får vårt dagliga samhälle att fungera. I många fall är de så pass föråldrade och i dåligt skick att de måste repareras eller helt enkelt tas ur drift. Följ vår serie av lösningar för att inspektera och förebygga fel på betongkonstruktioner.

Veckans ämne: Jag behöver ta ur kärnor ur betongen för att prova och analysera betongen hållfasthetsförmåga och därmed fastställa byggnadens status. Men hur tar jag ut kärnor utan att skada underliggande armering och kanaler?

Problem: Det kan vara  svårt att hitta rätt position att ta ur dessa kärnor utan att skada de icke synliga och underliggande armeringsjärn, ingjutna rör, kanaler med spännkablar mm. Reparation av underliggande strukturer kan innebära kraftigt ökade kostnader och kan vara tidskrävande att utföra och få godkända.

Lösning: Med hjälp av Proceq GP8000 (GPR radar) kan du göra en mycket snabb och noggrann lokalisering och kartläggning av underliggande struktur ner till hela 70 cm djup och därmed undvika skador på armering, kablar och kanaler. Utrustningen med sina enastående teknikfördelar är unik på marknaden och har ett lång initialt pris så att flera inspektörer, konstruktörer och entreprenörer kan utföra inspektioner och underhåll av byggnader och konstruktioner.

Läs mer på vår hemsida gällande lösningar för inspektion och kontroll av betongkonstruktioner.

 

Vi erbjuder mätlösningar av högsta möjliga kvalitet till företag inom svensk industri. Vi har specialistkompetens inom mätteknik, materialprovning samt oförstörande provning och hjälper vi dig hitta rätt lösning för dina behov.

Kontakta oss så hjälper vi dig!

Besök vår hemsida www.kmk-instrument.se


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
KmK instrument ab

Regattagatan 8A
723 48 VÄSTERÅS
Sverige
KmK instrument ab

Sänd till en kollega

0.079