23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Scanfill AB och Plast Petter AB ska tillverka skyddsvisir

| Medlemsnyhet | Företag Polykemi AB

Polykemis dotterbolag Scanfill AB ställer om och producerar till en helt ny marknad. Tillsammans med Plast Petter AB ska företaget tillverka uppemot en halv miljon skyddsvisir – varje vecka.

– Det är en fantastiskt rolig nyhet. Den visar på den flexibilitet och mångfald som finns inom Polykemi Group, säger Scanfills vice VD Oscar Hugoson.

Det sydsvenska företaget har inlett ett nytt samarbete med Plast Petter AB från Hova och tillsammans ska de tillverka skyddsvisir till den svenska sjuk- och äldrevården. Det handlar om en produktionstakt på uppemot 500 000 enheter i veckan. Scanfill AB tillverkar APET, en tunn folie som levereras på rulle för att sedan monteras till skyddsvisir. 

– Vi har byggt om våra maskiner för att kunna nå den höga kvalitet som krävs av svensk sjukvård och vi nu kan vi tillverka en plast som är tunnare än vad vi någonsin har lyckts med tidigare, berättar Oscar Hugoson.

Permitterade medarbetare återvänder 

På grund av det rådande världsläget under våren 2020 har stora delar av personalen korttidspermitterats, men tack vare det nya samarbetet med Plast Petter är det inte bara medarbetarna från Scanfill som kan återvända till sina jobb.

– Våra 15 anställda börjar arbeta fullt igen, men den personalstyrkan räcker inte. Det gör att vi kommer att flytta personal från Polykemi till Scanfill. Detta är mycket goda nyheter för produktionen i Ystad, för våra medarbetare och för Polykemi Group.

Familjeföretaget Polykemi AB, med dotterbolagen Rondo Plast AB och Scanfill AB, är den största privata arbetsgivaren i sydöstra Skåne och samarbetet med Plast Petter är förhoppningsvis bara början på ett längre samarbete.

– Scanfill är en stabil leverantör som dessutom kan leverera material av en mycket hög kvalitet. Jag tror absolut att detta är ett samarbete som vi kan fördjupa framöver när den här stormen har lagt sig, säger Fredrik Ahlström, VD på Plast Petter AB.

Värnar om svensk industri 

Plast Petter AB från Hova grundades för ungefär 70 år sedan, tillverkar även kontorsprodukter i plast samt erbjuder legotillverkning och har specialkompetens inom såväl teknik som produktion.

– Ett samarbete med Scanfill är otroligt viktigt för vår materialförsörjning. Det är väldigt värdefullt att ha en duktig svensk partner, det visar sig inte minst under den pandemi som vi nu arbetar oss igenom, säger Fredrik Ahlström.

– Vi måste värna om vår svenska industri så att den är levande när vi behöver den som mest!

Har du ytterligare frågor?

Vänligen kontakta:

Oscar Hugoson                   Fredrik Ahlström
Scanfill AB                          Plast Petter AB
076-766 8291                      070-887 25 43


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
Polykemi AB

Box 14
271 21 YSTAD
Sverige
Polykemi AB

Sänd till en kollega

0.062