23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Rondo Plast har använt återvunnen plast i 40 år

| Medlemsnyhet | Företag Polykemi AB

I år är det 40 år sedan Rondo Plast AB grundades och ett företag blev två. Sedan dess har det varit ett nära samarbete med moderbolaget Polykemi AB som tillsammans levererat det bästa av två världar; nyvara och återvunnen plastråvara.

Polykemi Group har sedan starten 1968 varit framgångsrika i sin tillverkning av kundanpassade plastgranulat av hög kvalitet, baserat på så väl ny plastråvara som av högkvalitativt återvunnet plastmaterial. 1980 delades verksamheten upp och Rondo Plast grundades för att helt fokusera på den återvunna plasten. 

– Man känner sig väldigt stolt över att jobba på ett företag som i nu 40 år har utvecklat, producerat och levererat återvunna plastcompounds. Planen var att fira våra 40 år på Elmia Polymer, men nu får vi helt enkelt hitta på något annat kul längre fram i år, säger Fredrik Holst på Rondo Plast.

Från klädhängare till bildetaljer

Under Rondo Plasts första år tillverkades material till bland annat klädhängare, blomkrukor och dräneringsrör. Sedan dess har företaget utvecklats till att bli en global aktör av högkvalitativa återvunna material. Sedan drygt tio år tillbaka har Rondo Plast varit involverat i ett stort antal projekt där man producerat material till avancerade miljöer inom bland annat bilindustrin. 

– För oss har det alltid varit av yttersta vikt att vi har kontroll över den inkommande källan. Råvaran klassificeras i vårt eget laboratorium för att sedan sättas samman i lämplig receptur. Detta för att så långt som möjligt möta de olika mekaniska och estetiska utmaningar som väntar, förklarar Fredrik Holst på Rondo Plast. 

– Vårt återvunna och kundanpassade REZYcom-program finns med i flera avancerade detaljer och vi har nu 40 års erfarenhet av att jobba med kundanpassade nyanser i den svarta och mörkgråa färgskalan. Allt efter kundens önskemål.

Nyvara och återvunnet - det bästa av två världar 

Familjeägda Polykemi Group har i mer än 50 år optimerat kompetensen att compoundera olika polymerer för att möta de höga krav från kunderna. Rondo har i 40 år utvecklat ett nära samarbete med leverantörer av återvunna polymerer, en mycket viktig del i att få rätt kvalitet till rätt produkt.

– Vårt gedigna samarbete ger kunderna fantastiska möjligheter, säger Fredrik Holst. 

– Det är en trygghet för våra kunder att en och samma koncern kan erbjuda båda alternativen, säger Gustav Hugoson på Polykemi. 

Det är ett framgångsrikt samarbete där kombinationen av kunskap och erfarenhet levererar det bästa från två världar.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
Polykemi AB

Box 14
271 21 YSTAD
Sverige
Polykemi AB

Sänd till en kollega

0.063