23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

KERS - Återvinning av bromsenergier

Sedan 2010 har WITTMANN BATTENFELD utvecklat KERS (Kinetic Energy Recovery System) för formsprutor, och idag är detta energibesparande system standard på EcoPower och SmartPower.

Sedan 2010 har WITTMANN BATTENFELD utvecklat KERS (Kinetic Energy Recovery System) för formsprutor, och idag är detta energibesparande system standard på EcoPower och SmartPower.

KERS är en förkortning av Kinetic Energy Recovery System (Kinetiskt system för återvinning av rörelseenergi) och utvecklades ursprungligen för motorer inom Formel 1. Systemet innebär att man tar tillvara de energier som uppkommer vid inbromsningar, och återvinner dessa. Sedan 2010 har KERS för formsprutor varit kommersiellt tillgängligt.

KERS introducerades först på de helelektriska EcoPower-maskinerna, men med utvecklingen av SmartPower och dess användning av samma typ av inverter, gjordes det möjligt att ta fördel av KERS även för denna maskinserie.

KERS omvandlar elektrisk energi som uppkommer vid öppning och stängning av formen. Energin förs tillbaka till maskinen och delvis lagras, används av andra drivsystem för parallella rörelser, överförs till cylinderuppvärmning samt genererar ström till kontrollsystemet.

KERS för formsprutor är patenterat av WITTMANN BATTENFELD. KERS gör det möjligt till en energibesparing på upp till 5%. Idag är KERS standard på WITTMANN BATTENFELD’s EcoPower och SmartPower.

 

------------------------------

WITTMANN-koncernen är världsledande inom tillverkning av formsprutmaskiner, robotar och kringutrustning för plastindustrin. Wittmannn-koncernen har huvudkontor i Wien / Österrike. Den består av två huvudavdelningar, WITTMANN BATTENFELD och WITTMANN, som driver 8 produktionsanläggningar i 5 länder, inklusive 34 direkta dotterkontor på alla större plastmarknader runt om i världen.

Battenfeld Sverige AB är representant för WITTMANN BATTENFELD i Sverige och Norge. Vi har varit kvalitetsleverantör till plast- och gummiindustrin sedan 1978.

Vårt sortiment idag består bland annat av formsprutor och robotsystem från Wittmann Battenfeld, extruders från Battenfeld-Cincinnati, gummi-bearbetningsmaskiner från Maplan, återvinningsmaskiner från NGR och Herbold Meckesheim samt formblåsningsmaskiner från Kautex Maschinenbau GmbH. Vi har också ett rikt utbud av kringutrustning och bearbetningsmaskiner med allt från gripdon och tempereringsaggregat till ultraljudssvetsar och kylsystem.

------------------------------

 

Kontakt:
Battenfeld Sverige AB
+46-(0)35-155950
info@battenfeld.se
www.battenfeld.se

 

 

Battenfeld Sverige AB
Skallebackavägen 29
302 41 Halmstad
Halmstads kommun
Sverige
VAT nummer: SE5561984500

Sänd till en kollega

0.031