23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Rondo Plast förespråkar återvunnen plast i Kina

| Medlemsnyhet | Företag Polykemi AB

Polykemis dotterbolag Rondo Plast slår ett slag för den återvunna plasten globalt, genom att tala på seminarium i Kina. På Elmia Subcontractor berättar dem mer om deras internationella arbete och de fantastiska möjligheter som framtiden bär med sig.

2018 offentliggjordes Volvo Cars ambition om att minst 25 % av plasten i deras bilar ska vara tillverkad av hållbart material år 2025. Ystadbaserade Rondo Plast är en central samarbetspartner till den internationellt välkända biltillverkaren. Det gav Rondo Plast möjligheten att visa upp projektet i Kina.

– Tack vare vårt goda samarbete med Volvo Cars har vi fått chansen att slå ett slag för den återvunna plasten även i Kina, säger Fredrik Holst som är produktchef på Rondo Plast.

Rondo Plast, som är en del av Polykemi Group, bjöds in till mässan China Plast och Fredrik Holst var en av talarna på seminariet Plastic Recycling & Circular Economy Conference & Showcase. Seminariet diskuterade hållbarhetsfrågor och vilka möjligheter som finns med just återvunnen plastråvara.

– I Sverige och Europa är återvunnen konsumentplast ett välkänt begrepp, men i Asien utgör industrispillet i dag en större andel av det återvunna materialet. Därför var det intressant för oss att vara aktiva i diskussionen om hur vi ska föra konsumentplasten tillbaka till industrin och vilka möjligheter som finns i framtiden, förklarar Fredrik Holst.

– Det är vår absoluta avsikt att fortsätta vara en global leverantör av högkvalitativa återvunna material. Seminariet i Kina gav en bra möjlighet att dela med oss av våra erfarenheter och förhoppningsvis öppna upp för en diskussion om framtidens material på den asiatiska marknaden.

Mörka nyanser på Elmia Subcontractor

I mitten av november väntar den välbesökta mässan Elmia Subcontractor i Jönköping och Rondo Plast finns representerade med en egen monter tillsammans med den miljövänliga superhjälten Rondoman.

Där kommer företaget att lyfta fram det återvunna och kundanpassade REZY-programmet samt den nya satsningen på fler mörka nyanser.

– Förutom den tekniska prestandan har vi stora erfarenheter av att jobba med kundanpassade nyanser i den svarta och mörkgråa färgskalan, förklarar Fredrik Holst.

Han berättar att rätt val av råmaterial och en lång erfarenhet av infärgning ger Rondo Plast möjligheten att erbjuda flera nyanser av svart och grått, allt enligt kundens önskemål, utan att kompromissa med varken hållbarhet, kvalité eller mekanisk prestanda.

– Kom gärna till vår monter och diskutera återvunnen plast med oss. Som ett helägt dotterbolag till Polykemi AB har vi på Rondo Plast både kunskapen och erfarenheter att lösa nya utmaningar och vi kan hjälpa kunder både på den nationella och internationella marknaden, säger Fredrik Holst.

Elmia Subcontractor pågår i Jönköping mellan den 12 och 15 november 2019. Rondo Plast hittar du i monter B03:58.

Om Rondo Plast

Rondo Plast är en del i Polykemi koncernen som levererat compounds sedan 1968. Tack vare samarbetet med Polykemi finns omfattande erfarenhet nära till hands i all utveckling. Detta har i sin tur skapat ett unikt koncept på marknaden och Rondo Plast har blivit en av de ledande inom sitt område; compoundering av återvunnen plast.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
Polykemi AB

Box 14
271 21 YSTAD
Sverige
Polykemi AB

Bilder och video

Sänd till en kollega

0.079