23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Compounderingsmästare på Plastteknik Nordic

| Medlemsnyhet | Företag Polykemi AB

På Plastteknik Nordic 2019 i monter C01 kommer Polykemi att presentera nya materialportföljer, sina polymerblandningar och välkomnar till olika utmaningar á la Mästarnas Mästare i sin monter.

På Plastteknik Nordic 2019 kommer Polykemi att introducera ett nytt sätt att presentera sina material. Från ett urval av sitt breda produktprogram erbjuds nu även portföljer som uppfyller specifika funktioner. I dessa grupperingar är kundens behov i centrum då den är uppdelad efter krav på applikationen och baserad på framgångsrika projekt där kravspecifikationerna är den gemensamma nämnaren.

-     Denna nya materialindelning gör det lättare för både oss och våra kunder. Detta gör att vi snabbare och mer exakt kan styra in mot de rätta materialvalen, baserat på applikationens användningsområde och funktion, säger Johan Svenmo, tekniker och projektledare för den nya materialprofileringen.

Några exempel på materialindelningar är fokus på lättvikt, buller- och vibrationsdämpning samt material som är godkända i kontakt med mat och dricksvatten.

Polykemi kommer även att fortsätta informera om deras polymerblandningar som de kallar ”blender”. Möjligheten att kombinera olika polymertyper ger goda mekaniska och termiska egenskaper som gör att de olika blenderna kan användas i en mängd olika applikationer.

Dessutom ges chansen att utmana sig själv, sina kollegor eller mästarna på Polykemi och Rondo Plast i olika utmaningar – montertemat för detta år är nämligen Mästarnas Mästare i Compoundering.

Det bästa volymmässiga året någonsin

2018 var ett mycket spännande år för Polykemi.

-     Under första halvåret var det bra fart men sedan såg vi en viss inbromsning i konjunkturen under andra halvåret, vilket inte minst syntes på de asiatiska marknaderna, säger Mattias Persson, försäljningschef på Polykemi.

Trots den något svagare utvecklingen under kvartal tre och fyra blev 2018 volymmässigt det bästa året någonsin i koncernens historia.

-     Generellt hade vi ett bra år inom koncernen, med fortsatt god tillväxt med många nya affärer och kundprojekt, såväl i Europa som i Asien och USA, fortsätter Mattias Persson.

Det investerades även bland annat i tre nya produktionslinjer i Ystad. En av dem är del av satsningen på att ytterligare utveckla förmågan att producera högkvalitativa flamskyddade compounds.

Under 2018 var det även 50 år sedan som Polykemi grundades av Hugo Jönsson, och det firades med pompa och ståt.

Tillväxtmål för det kommande året

Året har startat bra för Polykemi, och man fortsätter satsa offensivt under 2019.

-     Detta år siktar vi på fortsatt tillväxt, även om vi ser tecken på en viss avmattning i konjunkturen så märks ändå en god optimism på marknaden, säger Mattias Persson.

Polykemi håller just nu på att installera en ny och rekordstor produktionslinje med speciellt fokus på hög kapacitet. Planen är att på denna extruder främst producera större volymer av exteriöra och interiöra material för fordonsindustrin.

Dessutom pågår just nu byggnationen av en tredje fabriksbyggnad hos dotterbolaget i Kunshan, utanför Shanghai i Kina, som ska stå färdigt till sommaren.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
Polykemi AB

Box 14
271 21 YSTAD
Sverige
Polykemi AB

Bilder och video

Applikationsexempel PC/ASA Solglasögonfack

Sänd till en kollega

0.062