23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Reducera inproduktiv maskintid med 10%

| Medlemsnyhet | Företag Battenfeld Sverige AB

Att minimera inproduktiv maskintid är en topprioritet. WITTMANN W8 och WX robotgenerationer kommer med patenterade SmartRemoval som standard, vilket automatiskt reducerar tiden för uttag av detaljer.

Att minimera inproduktiv maskintid är en topprioritet hos formsprutare, då det är den bästa vägen att nå ROI på snabbast möjliga sätt. WITTMANN W8 och WX robotgenerationer kommer med patenterade SmartRemoval som standard, vilket automatiskt reducerar tiden för uttag av detaljer ur form, utan behov av manuell optimering.

Fördelarna är uppenbara: att korta ner inproduktiv maskintid och att sänka energiförbrukningen genom att reducera värmeförluster vid formrörelser och formstillestånd, och samtidigt uppnå förbättrad processkvalitet. Med SmartRemoval uppnås detta, utan att maskinens processparametrar behöver påverkas.

Hur fungerar den patenterade WITTMANN SmartRemoval funktionen?
Med R8 och R9 robotkontrollsystem från WITTMANN beräknas automatiskt, från första cykel, hur lång tid formöppningen kommer att ta. Då, i alla efterföljande rörelser för att avlägsna detalj, väntar systemet inte längre på att formen skall öppna fullt, utan istället påbörjar roboten den vertikala rörelsen innan formen nått ändläge för öppning, ungefär som vid “flygande start” inom idrotten. När formen sedan är fullt öppen rör sig redan axeln med optimal hastighet och kan accelerera ytterligare för uttag av detalj. Så, i jämförelse med konventionellt sekvensstyrt uttag av detalj, kommer roboten tidigare i korrekt position för överlåtelse av detalj från form till robotgrepp.

Synkroniseringen av utstötaren fungerar på liknande sätt. Baserat på tidigare automatiska beräkningar påbörjar WITTMANN roboten sin rörelse för att vara på plats för avlägsnande av detalj i ett tidigt skede och därmed omedelbart kunna överta detaljen utan att vänta på utstötarens respons. Denna sekvens kallas “Move In”. I efterföljande “Move Out”-sekvens beräknas signalen för “stäng form” på ett liknande sätt. Målet med dessa automatiska beräkningar är att eliminera tidsfördröjningar av signaler. Den patenterade SmartRemoval-funktionen är inkluderad som standard i WITTMANN R8 och R9 kontrollsystem.

Vilka besparingar är möjliga?
Vid en identisk programsekvens med, till exempel, 1,0 sekunder för avlägsnande av detalj, kan 0,2 sekunder sparas in vid användande av en mindre robot från W818-serien, vilket betyder ca 20% reducerad tid. Med större modeller, så som WITTMANN WX173-robot, kortas avlägsnandetiden ner från 1,7 sekunder till 1,2 sekunder, vilket innebär nästan 30%!

 

För ytterligare information är du välkommen att kontakta Battenfeld Sverige AB.
Telefon: 035-155950
E-post: info@battenfeld.se
Internet: www.battenfeld.se

Medlemsnyhet

Företag
Battenfeld Sverige AB

Skallebackavägen 29
302 41 Halmstad
Sverige
Battenfeld Sverige AB

Sänd till en kollega

0.062