23948sdkhjf

Återvunnet plast minskar klimateffekterna inom bilvärlden

| Medlemsnyhet | Företag Nordiske sponsrat innehåll

Återvunnet plast är det senaste på kartan för producenter inom bil och transport.

Genom att återvinna plast minskar man nämligen utsläppen av koldioxid radikalt, och mer om det ska vi ta reda på. Varför är det till exempel inte fler som hakar på trenden? Och bör det vara ett krav från politisk väg att faktiskt lägga mer resurser på att bilar redan från produktionen bidrar till lägre effekter för vårt klimat? Vi på Plastnet reder ut begreppen, och frågar oss varför plastanvändningen nått sin nästa, mer miljövänliga nivå, redan tidigare än vad vi ser idag.

Plast, bilproduktion och koldioxidutsläpp
Sedan 50-talet har produktionen av plast ökat markant. Idag ser vi en uppskattad produktion som uppgår till 280 ton plast per år, och givetvis är det av den nyproducerade typen. Samtidigt har vi återvinning, som i många fall inte riktigt är så nedbrytbar eller möjlig att återvinna som man tror. En stor del hamnar dessutom direkt i naturen, och idag är ett trendande begrepp just plast i våra hav, som vi ser i våra nyhetsflöden. Vi blir visst bättre på att återvinna, men samtidigt tvingas vi på grund av vår livsstil med ökad konsumtion och standard att producera allt mer och mer. Utvecklingen av alternativ till den plast så många använder i sin vardag går trots allt trögt i jämförelse med hur plastanvändningen blir allt mer utbredd i länder som tidigare haft en mycket lägre livsstandard. Vi har ett problem, och vi vet ju inte riktigt vad lösningen är i dagsläget.

Välja återvunna bilar
En möjlighet till minskad klimatpåverkan är givetvis att välja en begagnad bil när man är ute efter att köpa nytt. Att dessutom ta reda på hur produktionen sett ut, och uppmuntra försäljare och därmed bilproducenter genom att fråga om just detta. Genom att medvetandegöra har man nämligen en chans till att förändra samhället. Mazda är en av bilproducenter som tillbringar lite extra tid åt just en mer hållbar utveckling. Mazda 3 är exempelvis ett ypperligt exempel på en bil som i nyproducerat tillstånd har det där lite extra som gör lite mindre när det kommer till påverkan på och för miljön. Här kan man hitta Mazda 3 och andra modeller i utmärkt skick, och i vissa fall i nyskick. Nyservade bilar till salu, och dessutom till marknadspriser eller lägre är ett definitivt råd till den som är ute efter att köpa bil. Det bästa är dessutom att du hittar tillgängliga modeller på en och samma sida, och där du kan jämföra bilhandlare, priser och funktioner mot varandra så att du målinriktat kan bege dig eller kontakta den bilhandlare du är intresserad av att köpa utav.

Uppmuntra bättre produktionsvillkor när du köper bil
Passa på att påverka till en minskad produktion av material när det finns mycket som kan återanvändas. Välj bilar som är gjorda av återvunnet plast, och i välj i detta fall gärna att läsa mer om Mazda och hur man jobbar för minskade klimateffekter.

 

Medlemsnyhet

Företag
Nordiske sponsrat innehåll

Sänd till en kollega

0.068