23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Rondo Plast levererar återvunnet material till Volvo Cars

Rondo Plast stödjer Volvo Cars ambition att till år 2025 ha minst 25% av plasten i sina bilar tillverkad av hållbart material. Volvo Cars demonstrationsbil exemplifierar denna ambition, som är den mest progressiva inom tillverkare av premiumbilar.

Sedan starten av projektet har Polykemis dotterbolag Rondo Plast varit en central samarbetspartner som diskuterat och kommit fram till lösningar med både formsprutare och Volvo Cars. Rondo ser stora möjligheter för verksamhetens framtid genom att vara delaktig i detta ambitiösa initiativ och ge prov på företagets breda kunskaper.

– Bilen bygger på den befintliga XC60 modellen där man i detta projekt ersatt plastdetaljer motsvarande ca 60 kg till återvunnen plastråvara. Som compoundör har vi varit involverade sedan de första tankarna kring denna bil började utformas, berättar Fredrik Holst, produktchef på Rondo Plast.

Källorna för Rondos återvunna material härstammar från både industri- och konsumentspill. I denna demonstrationsbil har Rondos material använts till luftkanaler, centralkonsolen bakom radio och display samt hjulhus och lastgolvsstöd men även till andra applikationer.

– Vårt material används till bärande och tekniska funktioner som ofta kläs med något ytmaterial, fortsätter Fredrik Holst. Det är också i dessa komponenter som den största möjligheten för Volvo Cars finns framöver. Detta för att uppnå det ambitiösa och tydliga målet att minst 25 % av plasten i deras bilar ska år 2025 baseras på återvunna råmaterial.

– Vi lyfter på hatten och konstaterar att detta officiella ställningstagande från Volvo Cars bör vara det första i sitt slag av en fordonstillverkare i premiumsegmentet. Det är vår absoluta avsikt att fortsätta vara en naturlig samarbetspartner när det gäller kvalitetssäkrade compounds baserat på helt eller delvis återvunnen råvara, avslutar Fredrik Holst. Låt oss fortsätta resan mot gemensamma mål!

Om Rondo Plast

Rondo Plast är en del i Polykemi koncernen som levererat compounds sedan 1968. Tack vare samarbetet med Polykemi finns omfattande erfarenhet nära till hands i all utveckling. Detta har i sin tur skapat ett unikt koncept på marknaden och Rondo Plast har blivit en av de ledande inom sitt område, compoundering av återvunnen plast.

Bild nedan: Rondo Plasts produktchef Fredrik Holst vid visningen av demonstrationsbilen på Volvo Ocean Race i Göteborg.

Polykemi AB
Box 14
271 21 YSTAD
Ystads kommun
Sverige
VAT nummer: SE5561143461

Kontaktperson

MP
Mia Persson
Försäljningschef
+46 41179729 Mia.Persson@polykemi.se

Sänd till en kollega

0.046