23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Anteckningsblock för dina anställda? - Här är fördelarna!

I en värld som drivs av teknik och en tid då det finns en app för nästan allting, varför ska vi då fortfarande bry oss om att skriva ner saker på papper? Varför använder vissa IT-experter som utvecklar ny teknik fortfarande ett traditionell anteckningsblock? Det är kanske ingen tillfällighet att många framgångsrika människor skriver regelbundet på papper, trots de olika digitala alternativen. I denna artikel kommer vi att guida er till varför ditt företag eller organisation bör införskaffa anteckningsblock till företagets anställda och kunder!

Att skriva på papper hjälper koncentrationen

Ökad koncentration är en av de största fördelarna med att skriva på papper. Många är tacksamma för hur tekniken har förenklat våra liv men tyvärr måste vi betala priset i form av de många distraktioner som följer med den. Oavsett om vi använder våra smartphones, surfplattor eller bärbara datorer, är det alltid något på gång. Vi distraheras av olika notiser eller behovet av att konstant kolla meddelanden och e-post. Du som företagare kan köpa anteckningsblock med tryck här för att sporra dina anställdas kreativitet, samtidigt som du får ett marknadsföringsredskap.

Att skriva på papper underlättar inlärningen

Att skriva med en penna och att skriva med ett tangentbord har olika effekter på den kognitiva processen. Många forskare har försökt förstå denna skillnad genom olika studier och experiment. En av de viktigaste diskussionspunkterna är hur vi människor bearbetar och behåller information. Det visar sig att det faktiskt kan hjälpa inlärningen att att skriva på papper, vilket Pam Muller och Daniel Oppenheimer har undersökt.

Deras experiment visade att en grupp studenter som antecknade på en dator tenderade att transkribera informationen från ett TED-talk ordagrant. Resultatet var att de hade längre anteckningar än de som skrev för hand. De som antecknade för hand hade en mer kortfattad version av samma tal och tänkte mer på vad de skrev. De presterade också bättre i ett test av läsning. Detta tyder på att det är lättare att minnas information om man skriver ner den för hand.  

Att skriva på papper är bra för brainstorming och idéutveckling

Att tänka på papper är en teknik som många framgångsrika människor använder för att komma på nya idéer och utveckla befintliga idéer. Genom att skriva ner våra idéer på papper kan vi bättre visualisera dem och organisera våra tankar på ett sådant sätt att vi kan skapa ännu mer kreativitet. Du är avskärmad från resten av världen och dess distraktioner och kan låta fantasin flöda fritt. Det är förstås nödvändigt för många företag att använda laptops eller surfplattor i sin verksamhet men det kan vara värt att även ha anteckningsblock med tryck här som komplement. Det är ingen tillfällighet att de flesta ledande yrkesverksamma föredrar att skissa sina idéer på papper innan de utvecklar dem med hjälp av IT-program eller på annat sätt. J.K. Rowling, författaren till Harry Potter-serien, berättade att hon fortfarande skriver sina första utkast med papper och penna.

Sänd till en kollega

0.093