23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Skyddsskor - För säkerhet och energi i varje steg

Alla yrkesgrupper har sina egna typer av kläder som passar till jobbet och det man ska utföra på jobbet. Arbetar man på en byggarbetsplats finns det några plagg som är A och O att dessa fungerar för att det ska vara säkert att arbeta på platsen. Hjälm är en sådan men det finns en annan sak som ska ge skydd, vara rätt säkerhetsklass, lämplig för arbete och helst ska det inte kunna ske någon vattengenomträngning heller, vi talar såklart om skyddsskor. Men vilka krav måste säkerhetsskor uppfylla för att vara skyddade?

Alla som arbetar på en byggarbetsplats behöver ett par säkerhetsskor, därför är vad skyddsskor måste kunna för att vara att vara just skyddade är en av de frågor som många ställer sig innan man börjar arbeta på en byggarbetsplats. En säkerhetssko som är lämplig för arbete på exempelvis en byggarbetsplats är en sko som är mycket motståndskraftig och uppfyller rätt säkerhetsklass.

Skyddsskor är skor som man arbetar med som har en viss säkerhetsklass som gör det säkert att arbeta med dessa även i miljöer där man exempelvis kan få tunga saker på fötterna. När man letar efter en skyddssko ska man leta efter en som självklart ha tåhätta, och är mycket motståndskraftig och ingen vattengenomträngning. Engelbert Strauss punkteringsbeständiga säkerhetsskor skyddar således från punktering och skyddar därigenom dina fötter.

Vårda säkerhetsskor väl

En annan fråga som många undrar över är, hur tvättar och vårdar jag mina säkerhetsskor? Och det med all rätt såklart för ett par säkerhetsskor behöver vårdas för att fortsätta ha ett bra säkerhetsklass och vara lämplig för arbete. Ett par skyddsskor ska inte heller ha någon vattengenomträngning vilket gör att det också är bra att vårda skorna så att dessa inte få försämrad funktion. I vård av sina säkerhetsskor ingår att tvätta dessa, men aldrig i tvättmaskin utan alltid förhand. Det kan också vara bra att vårda skorna genom exempelvis impregnering.

Men vad är det då en säkerhetssko egentligen gör? Jo det är en mycket motståndskraftig sko som ger rätt skydd mot det som kan tänkas skada foten på arbetsplatsen. Samtidigt är det en sko som ska vara relativt enkel att gå och arbeta i. Det betyder att det finns många krav på hur en säkerhetssko ska fungera och vad den ska kunna. Det är inte vilken sko som helst som man får kalla att det är en skyddssko utan det gäller att den uppfyller kraven om exempelvis tåhätta och halksula.

Sänd till en kollega

0.047