23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

H1. Konsten att köpa rätt länkhjul

Vi har alla ägt, eller äger produkter som drivs med hjälp av länkhjul.

Sällan reflekterar vi över hur dessa hjul fungerar, vad de är tillverkade av eller hur lång deras livslängd är förrän en eller flera av dem har gått sönder. I den stunden så önskar vi få länkhjulet utbytt så fort som möjligt för att kunna fortsätta med verksamheten. Det är dock inte alltid så lätt att välja rätt länkhjul eftersom man måste ha kännedom om flera variabler innan man kan beställa hem just den produkt som lämpar sig bäst för sitt numera defekta objekt.

Det finns idag ett flertal olika aktörer som erbjuder länkhjul av varierande kvalitet där en av dem; TENTE tillverkar länkhjul av hög kvalité. De har under mer än 90 år erbjudit både försäljning och service för länkhjul över flera kontinenter. Med deras länkhjul så får du både mobilitet och kvalitet i en och samma produkt.

H2. Den tekniska aspekten

Ditt länkhjul är en form av teknisk produkt som används överallt dagligen för olika former av transporthjälpmedel. Länkhjulen är oftast lättmanövrerade och tillåter en vertikal svängform där de finns applicerade. Om man beaktar den tekniska aspekten i det hela så består länkhjulet av ett så kallad länkbygge samt ett eller flera tillhörande hjul.

De länkhjul som har två hjul brukar benämnas för dubbelmonterade länkhjul (mer om det i nästa kapitel). För att själva gaffeln ska kunna manövreras och svänga runt på ett lätt sätt så har hjulet (oftast) monterats med fokus på ett horisontellt avstånd mellan axlarna på själva vridmomentet och hjulet. Detta benämns ofta i fackliga termer för “utläggning” vilket tillåter en enklare svängform av själva länkhjulet utan att man behöver ta hjälp av några andra hjälpmedel.

Vidare så behöver länkhjulen en stabil körning när den framförs i en rak linje. Man har även möjligheten att förse länkhjulet med olika former av spärranordning vilka i sin tur har som uppgift att blockera hjulets rörelser. Dessa brukar kallas för bilspärrar och är helt enkelt en form av säkerhetsanordning för att stoppa framförande av objektet om olyckan skulle vara framme. Sist men inte minst så finns det även olika former av fästsystem för olika typer av användningsområdet, där infästningsplatta brukar vara en av de vanligaste. Dock så kan man även beställa hjul med tapp, gängade eller med instick.

H2. Att köpa olika sorters hjul

Innan man bestämmer sig för att köpa en viss modell av länkhjul så måste man först förstå vilka typer av länkhjul som existerar på marknaden idag. Följande länkhjul är de vanligaste modellernas som du kan beställa beroende på det specifika ändamålet: 

●     Apparat - lämpliga för inomhusbruk där belastningen inte är så tung. Tillverkas främst av gummi, plast och termoplastisk polyuretan PU.
●     Plastiga - lämplig för inomhusbruk och kommer vanligtvis i en rostfritt utförande. Tillverkas oftast av termoplastisk polyuretan (PU) och gummi.
●     Plåt pressade - Lämplig för applicering hos medeltunga objekt. Tillverkas främst av stål, gummi, termoplastisk polyuretan (PU), plast men även gjutgods förekommer.
●     Höga belastningar - Dessa länkhjul klara av betalnings upp till 20 ton! De har svetsade länk byglar och kan också beställas som tvillingmonterade. Tillverkas främst i termoplastisk polyuretan (PU).
●     Rostfria - Används vanligtvis inom produktion av livsmedel samt autoklaveringer. Tillverkas oftast av termoplastisk polyuretan (PU), plast och gummi.
●     Fjädrande - Lämpliga för transporter utan skakningar och lämpar sig därför främst för intralogistik. Tillverkas oftast av termoplastisk polyuretan (PU) och gummi.

Att hitta rätt länkhjul kan vara knepigt och tidskrävande men du kommer att spara massor med tid om du vet exakt vilket typ av länkhjul som du specifikt letar efter för just dina behov.

Sänd till en kollega

0.063