Var med och gör skillnad

Erbjuds
Upprättad
Förfallodatum
den 18 september 2018

Hos Scanlux Packaging har vi tänkt på miljön i en rad områden, och ser det som interagerat med allt annat vi gör. Därför är vi alltid redo med en lösning, som tillgodoser både dig och miljön. Vi har ersatt alla elektroniska prylar med effektiva, energisparande maskiner och vårt produktflöde är optimerat till det yttersta. Samtidigt har vi investerat i nya, miljövänliga bilar och har gjort en plan för vårt sätt att hantera råvaror, papper och avfall på. Vi tar ansvar för miljön – och väljer du miljövänliga alternativ, gör du likadant.

FSC® og ISO 14001 Är en märkning, som garanterar att tänka på klimat och miljö när du använder oss som leveranör.
 
För både din och miljöns skull
För många av våra kunder spelar miljö och hållbarhet en stor roll. Därför väljer de at få deras emballage oh förbrukningsvaror framställda av FSC® papper och tryck med vattenfärg. När du handlar hos oss, kan du vara med och göra en skillnad för miljön.
 
FSC® – Det starkaste märket i skogen
När du väljer att köpa FSC certifierat emballage, kan Scanlux Packaging leverera FSC märkta varor. Det är det starkaste märket för ett hållbart skogsbruk, bland annat för att det är globalt. FSC är din garanti på att skogarna drivs hållbart. I en FSC-certifierad skog värnas sårbara naturområden och det planteras ny skog, när man fäller den befintliga skogen. Detta bidrar till att skogen är CO2- neutral. Samtidigt vill FSC skapa anständiga förhållanden genom hela leverantörsmarknaden – från det att sågen sätts i träet, tills papper sätts i butiken. Lokalsamfunden är säkrade en rättvis portion av pengarna, skogsarbetarna får en ordentlig lön, har tillgång till säkerhetsutrustning och alla arbetare har kontrakt.

Välkända organisationer som Världsnaturfonden, Greenpeace och Danmarks Naturfredsförenining stöttar FSC’s politik, om att det ska medlaren mellan människan och naturen.

Fakta om FSC®
FSC står för Forest Stewardship Council. Det är en global, non-profit märkning för hållbart trä och papper. När du väljer FSC märkt emballage, är du som verksamhet och förbrukare, med att:

  • Säkra naturen i de skogarna kommer från.
  • Säkra att skogsarbetarna har ordentliga arbetsförhållanden: Lön, utbildning och säkerhet.
  • Säkra att emaballegen inte kommer från olaglig skogsavverkning.
  • Säkra en CO2-neutral skog, där det planteras ny skog varje gång den avverkas.

ISO 14001 är din garanti på att miljötänk är med i hela processen
Men den internationella miljöstandarden ISO 41001 garanteras SCANLUX att det inte bara kommer miljövänliga varor ur produktionen, utan också att miljötänket är en del av hela arbetsprocessen – från första idé till produkten i dina händer.

ISO 14001 är din garanti på att Scanlux Packaging går längre än att produktutveckla och investera i gröna maskiner. Vi har en klar miljöpolitik, så alla medarbetare också tänker efter, och arbetar efter miljövänliga lösningar.
ISO 14001 är den dominerande standarden för miljötänk och ställer höga krav som att verksamheten implementerar en grön politik i arbets- och produktionsprocesser. Scanlux blir konstant kontrollerade. Det går till så att en utomstående part undersöker om SCANLUX klarar kraven om miljöpolitiken i ISO 14001 och om arbetarna klarar kraven i praktiken.

Fakta om ISO 14001
Internationell stadga om miljö, utarbetat av den internationella Standardiserings organisatonen (ISO).

  • Genom miljöstadgan ska verksamheten jobba aktivt för att minimera miljöpåverkan från verksamhetsprocesser, produkter och servicedelar.
  • Säkrar att verksamheten lever upp till lagstiftningen samt egna krav inom miljöområdet.

www.scanlux-packaging.com 
Leverantör
Scanlux Packaging A/S
Kratbjerg 308
3480 Fredensborg
Danmark

Thomas Bülow Skouborg
Telefon: +45 48242900


Se hemsidan
Se fler tjänster
Se hela profilen
Kontakta leverantör

Sänd till en kollega

0.175