23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Polymer Engineering Svenska AB

Polymer Engineering Svenska AB [PESAB] drivs av Peter Bjellheim som arbetat med formfyllnadssimuleringar i snart 30 år och med Moldex3D sedan 2009.

PESAB jobbar tillsammans med CoreTech System Co., Ltd (www.moldex3d.com) med marknadsföring, support och utbildning på Moldex3D. Moldex3D är en komplett programvara för formfyllnadssimulering.

Vi erbjuder Moldex3D till alla företag som har med formsprutad plast att göra; det vill säga till designande företag, till verktygskonstruktörer samt till formsprutare. eDesign och Solid/Professional använder full 3D, vilket betyder att man kan använda sig av vilken geometri som helst, även tjockväggiga. Den stora fördelen med 3D simuleringar är att man kan använda sin CAD-modell direkt. Alla resultat är dessutom 3D-baserade, även fiberorienteringen. Med ”full 3D” erhålls noggranna resultat tack vara att alla påverkande faktorer kan tas med i beräkningen.

eDesign Basic innehåller förutom Fill (fyllnadsfasen) också Interfacet Studio för modellering och resultatredovisning. Se Produktportfölj nedan. Beräkningsmodulen ”Fill” bör kompletteras med ”Fiber” för att också kunna definiera Fiberorienteringen.

eDesign är en komplett programvara för 3D beräkningar av Fill [fyllnadsfasen], Pack [eftertrycksfasen], Cool [verktygstemeraturen] och Warp [skevningsberäkningar]. Dessutom ingår MCM [Multi Component Molding (part insert, mold insert och 2K)] samt Interfacet Studio för modellering och resultatredovisning.

Med Moldex3D/Solid/BLM eller Professional tillkommer 3D beräkningar med Boundary Layer Mesh [BLM mesh].

Med ett BLM-mesh erhålles ett beräkningsnät som är mycket väl lämpat för Flödesberäkningar. Med ett BLM-mesh erhålles både kortare beräkningstid och en ökad beräkningsnoggrannhet [jämfört med eDesign (ovan)].

Dessutom finns ett antal tilläggsmoduler [Solution Add-on] för beräkningar av Fiber [orienteringsgraden], Stress [linjära FEM-beräkningar] och FEA Interface för överföring [mapping] av anisotropa materialdata till hållfasthetsberäkningar med programvaror som Ansys, Abaqus och LS-Dyna.

Till nyheterna hör att vi under våren 2020 släpper den senaste releasen versionen a Moldex3D som, förutom att nu vara helt baserat på det nya Interfacet Studio också bytt namnserie. Från R15 – R16 – R17 blir det från och med nu 2020 – 2021 – 2022…

Fakta om Polymer Engineering Svenska AB

Adress
Polymer Engineering Svenska AB
Kolonigatan 18
506 40 Borås

Region
Sverige
Västra Götalands län
Borås stad

Telefon: +46 (0)768-272914

VAT nummer: SE5567966147

Se hemsidan

Kontaktpersoner

Peter Bjellheim

Sänd till en kollega

0.11