23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida

Instrument & Calibration Sweden AB

Välkommen till ICS, Instrument & Calibration Sweden AB!

Vi är ett ackrediterat kalibreringslaboratorium sedan 1997 inom massa, kraft, längd, hårdhet och temperatur. Företaget började inom gummibranschen då vi sålde, servade och kalibrerade rheologiska testinstrument och dragprovare inom Skandinavien. Med tiden så har både branscherna och instrumenttyperna utökats. Numera är vi verksamma inom ett stort antal branscher och med en mängd olika instrument. De instrument som vi säljer kan vi också göra service på och kalibrera. En beskrivning av våra olika typer av instrument och tjänster som vi erbjuder finner du nedan.

Rheologiska testinstrument:
Testinstrument från Alpha Technologies, som är ett företag i Dynisco koncernen. Den mest avancerade rheometern kallas RPA (Rubber Processing Analycer) där ett test består av ett antal understester som t ex temperatursvep, frekvenssvep deformationssvep mfl.
PPA (Production Processing Analycer) är ett liknande instrument som är tänkt att kunna stå i produktionsmiljö.
MDR 2000 (Moving die rehometer) är en rheometer där underformen oscillerar med en fast vinkel och mätningen av momentet sker i överformen.
PMDR 2000 är en MDR som är utformad för att kunna stå i produktionsmiljö samt utrustad med en köautomatik med upp till 5 prover.
Det finns även Mooney MV2000, där det går att köra både viskositet test och scorch test.
Vi har också automatiska hårdhets- och densitetsinstrument, D2020, där proverna placeras i en kassett med plats för 20 prover.

Dragprovare:
Dragprovare, tryckprovare och böjprovare från Hegewald & Peschke. Vi har allt från enpelarinstrument med en kapacitet från 5N till tvåpelarinstrument med en kapacitet upp till 2500kN. Till våra dragprovare finns ett stort antal tillbehör som t ex grips, klimatkammare fixturer, extensometrar och lastceller.

Provberedning metall:
Metkon har en komplett serie av kapmaskiner, slipmaskiner samt ingjutningsmaskiner för metallhårdhetsmätning. Kapmaskiner från små mikrokapar till stora Servocut, som kapar med en klinga upp till 500 mm. Slipmaskiner med både en och två slipytor samt automatiska hållare för upp till sex prover. Stort sortiment av förbrukningsartiklar som kapskivor, slippapper och vätskor.

Vågar:
Vi kan erbjuda vågar från små analysvågar till stora pallvågar.
Industrivågar i en mängd olika modeller och storlekar t ex räknevågar, laboratorievågar, kranvågar, fuktanalysvågar.
Vi har även möjlighet att erbjuda specialvågar till en mängd olika applikationer och miljöer.

Hårdhetsmätare:
Vi har ett komplett sortiment av hårdhetsinstrument för metall. Från små mikrovickers instrument till stora brinell instrument för fullstorleksdetaljer. Instrument för bara Vickers, Brinell eller Rockwell och universalinstrument som klarar att mäta två eller alla tre. Instrumenten finns med viktbelastning samt med lastcellsstyrd lastpåläggning.
För hårdhetsinstrument till plast/gummi har vi både Shore och IRHD instrument från Bareiss. Allt från enkla analoga handinstrument till fullautomatiska digitala instrument med upp till 30 provers magasin.

Ackrediterad kalibrering men även service, reparationer och ombyggnader:
Vi utför service och ackrediterad kalibrering på ett stort antal olika kategorier av instrument.
•Rheologiska instrument servas enligt Alpha Technologies serviceinstruktioner samt kalibrerar moment och temperatur.
•Vågar kalibreras oavsett märke som t ex Shimadzu, Mettler Toledo, Sartorius och Kern.
•Vi är ackrediterade att kalibrera från 1mg upp till 6 ton.
Dessutom servar och reparerar vi vågar vid behov och vi kan uppgradera t ex pallvågar med ny display eller lastceller.
•Dragprovare kalibreras och servas oavsett märke t ex Instron, Zwick, Shimadzu, Messphysik, Tira, Lloyd och Hegewald & Peschke.


Vi är ackrediterade att kalibrera kraft från 0,01N till 600kN, längd från ett par µm till 1 m, tvärbalkens hastighet 1 mm/min till 1000 mm/min och tjockleksmätare.


Vi utför även moderniseringar av dragprovare, oavsett märke, där endast ram och oftast motor behålls. Resten byts till ny modern styrning och elektronik.


•Hårdhetsmätare för både metall och plast/gummi utför vi ackrediterad kalibrering på. Hårdhetsmätare för metall enligt Vickers, Brinell eller Rockwell kan vi kalibrera samtliga skalor.


Hårdhetsmätare för plast/gummi enligt Shore eller IRHD kan vi kalibrera samtliga typer.
Vi kan också utföra service på instrumenten.

Instrument & Calibration Sweden AB
Åbjörnsgatan 2
Box 28
332 21 Gislaved
Sverige
VAT nummer: SE5564836384
5-9

Kontaktpersoner

{{ contact.name }}
{{ contact.title }}
Ladda mer

Företagsportfölj

Ladda mer

Sänd till en kollega

0.031