23948sdkhjf

Piovan tar över tillgångar från konkurrent

Italienska Piovan Group har förvärvat ett urval av tillgångar från den tyska konkurrenten ProTec Polymer Processing GmbH. Enligt ett pressmeddelande från Piovan har ProTec begärts i konkurs. 

Förvärvet omfattar vissa tillgångar som tidigare tillhörde ProTecs materialhanterings-, doserings- och återvinningsdivisioner - marknader där Piovan-koncernen själv är verksamt inom, som produktion av system för automatisering av produktionsprocesser med jungfrulig plast, återvunnen plast och bioplast.

Transaktionen kommer att ske via Piovans bolag FDM, som efter förvärvet av ProTec:s tillgångar kommer öka sina service-/efterförsäljningsaktiviteter, erbjuda kunder uppgraderingar och eftermontering av gamla ProTec-system med nya Piovan-lösningar samt stödja gemensamma kunder i den situation som orsakats av ProTec Polymer Processing GmbH:s konkurs.

Piovan Group, som är engagerad i utvecklingen av produkter och lösningar dedikerade till försörjningskedjan för återvinning och cirkulär ekonomi, kommer också att leverera ProTecs lösningar inom återvinningsområdet, som plastregenerering och kristallisering.

- ProTec, tidigare Somos, är bland de äldsta europeiska företagen som verkar inom automation för plast- och återvinningsplastindustrin med en stor bas av unika lösningar och en väletablerad kundbas, säger Filippo Zuppichin, vd för Piovan Group. Det är därför ett stort ansvar för Piovan Group och FDM att fortsätta en så viktig tradition.

Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.425