23948sdkhjf

Nedbrytbara i hemkomposten

Kapslar gjorda av aluminium eller plast är lämpliga för en mängd olika applikationer som kaffe, te eller barnmat.

Den österrikiska förpackningstillverkaren Greiner Packaging har utvecklat en serie kapslar, av en komposterbar polymer som kan kasseras i den egna komposthögen i trädgården.

Greiner Packaging har producerat förpackningar för kapselmarknaden i många år. Allt fler produkter finns idag att få förpackade i kapslar, dock har de ibland fått kritik på grund av det skräp som de orsakar om och om igen. 

Formen på förpackningen är dock mer miljövänlig än den antyder. Locket skyddar förpackningens innehåll optimalt, vilket gör att innehållets hållbarhet blir längre. Dessutom mäts exempelvis kaffet i en kapsel exakt, så att risk för överdosering aldrig händer. Den exakta portionen, en kapsel per kopp, innebär även att kallt kaffe i kannan tillhör det förflutna. Kvarstår gör endast ett problem: kapselfallet.

För att motverka detta har Greiner således utvecklat en kaffekapsel gjord av en komposterbar polymer, vilken enkelt kan återvinnas hemma i den egna komposten.

- Vi har investerat mycket tid i utvecklingen och framför allt sökningen efter den ideala polymeren. Till slut hittade vi ett material som har utmärkta barriäregenskaper och därmed skyddar kapselinnehållet mycket bra från syre- och aromförlust, uppger Taner Ertan, global affärsutvecklingschef på Greiner Packaging. 

Källa: Greiner Packaging.

Artikeln är en del av vårt tema om Klimatsmart.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08