23948sdkhjf

Produktionen är igång

Polykemi har nu dragit igång produktionen vid sin produktionsenhet i Nordamerika.

– Detta är Polykemi Groups största enskilda satsning någonsin och intresset från den amerikanska marknaden är väldigt stort, säger Johan Hugoson, vd för Polykemi Inc., i ett pressmeddelande.

Amerikanska Polykemi Inc. är ett helägt dotterbolag till det svenska familjeföretaget. Företaget har varit representerat på den amerikanska marknaden sedan 2013. Nu efter tio år öppnar koncernen den första egna tillverkningsenheten. Platsen är Gastonia, utanför Charlotte i North Carolina, USA.

Polykemi Group har investerat runt 200 miljoner kronor i satsningen och redan under det första året kommer ett 20-tal medarbetare att ha anställts vid det amerikanska företaget. Polykemi Inc. startar upp med två produktionslinjer som består av extrudrar med 75 respektive 92 millimeter i diameter.

När Polykemi Group nu har egen tillverkning i USA kan företaget själva producera samma plastkompounds i Nordamerika som företaget redan gör i Asien och Europa. Därmed säkerställer Polykemi Group att kunderna får samma material, oavsett tillverkningsort.

Genom etableringen har Polykemi Group idag egen tillverkning på tre kontinenter.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.407