23948sdkhjf

Karbonat för medicinska prylar

Sabic har introducerat två nya LNP CRX polykarbonat, sampolymerhartser som erbjuder en distinkt kombination av robust slaghållfasthet, tunnväggig transparens, dimensionsstabilitet och kemikalieresistens.

Kompoundet LNP Elcres CRX1314TW är en sampolymer. Det är även dess biobaserade motsvarighet, LNP Elcrin CRX1314BTW, vilken enligt LCA har ett upp till 42 procent lägre koldioxidavtryck. Båda kvaliteterna har begränsad biokompatibilitet enligt ISO 10993-1.

Den biobaserade kvaliteten, baserad på certifierade förnybara råvaror, är ett utmärkt alternativ att hjälpa komponenttillverkare att uppfylla sina hållbarhetsmål. Kvaliteten förbättrar cirkulariteten genom att införliva förnybara råvaror med biobaserat innehåll från avfallsmaterial som inte konkurrerar med livsmedelskedjan. 

Införandet av förnybart råmaterial äventyrar inte produktkvaliteten och ger identisk prestanda jämfört med jungfruliga material. LNP Elcrin CRX kan således vara en potentiell drop-in-lösning för att undvika omkvalificering och fortsatt uppfylla regulatoriska krav.

I Sverige är Erteco Sabic:s officiella distributör för de ovan nämnda materialen. 

Artikeln är en del av vårt tema om Tekniknytt.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094