23948sdkhjf

Thulins konkurs: Nu auktioneras konkursboet ut

Det plastbearbetande företaget Thulins Rubber & Plastic AB i Hillerstorp försattes den 2 februari 2023 i konkurs vid Jönköpings tingsrätt. Nu säljs konkursboets maskinpark och inventarier på auktion.

Toveks Auktioner auktionerar just nu ut Thulin Rubber & Plastics formsprutningsmaskiner, transportband med mera. 

Nätauktionen

Företaget, vilket drevs av systrarna Pia och Marielle Thulin, arbetade med formsprutning av plastdetaljer till främst fordonseftermarknaden jämte produktion av hållare till dammsugarpåsar. Systrarnas far grundade bolaget 1970.

Enligt allabolag.se hade bolaget sex anställda när bolaget försattes i konkurs. Nettoomsättningen för räkenskapsåret 2021 uppgick till 10,7 MSEK och ett negativt resultat på 200 000 kronor. Nettoomsättningen för räkenskapsåret 2022 uppgick till cirka 6,4 MSEK. Verksamheten drivs för närvarande vidare i konkursboets regi.

Thulins Rubber & Plastics hade enligt sin hemsida trettio formsprutningsmaskiner i storlekarna 46 till 430 ton. Produktionsytan var på cirka 3300 kvadratmeter och lager samt kontor på motsvarande cirka 1000 kvadratmeter.

När Plastforum träffade systrarna Thulin i deras monter på Elmia Subcontractor 2016, planerade de för investeringar inom automation samt byte av affärssystem, men kunderna och konjunkturen ville något annat.

Läs vår artikel nedan från oktober 2016:

Viss automatisering väntar inför 2017

Thulins Rubber & Plastics AB arbetar mot en rad olika kundgrupper, bland annat mot fordonseftermarknaden då företaget sedan länge har Thule som kund, som för övrigt är den kund som är störst för Thulins Rubber & Plastic.

-Vi är gärna med från början i nya projekt. Ett projekt, vilket egentligen inte har med plast att göra är ett komplement till övriga detaljer åt en kund som vi även tillverkar plastdetaljer åt, säger Pia Thulin som driver företaget tillsammans med sin syster Marielle.

Produkten i fråga är hållare till ett dammsugarpås-system för vilket företaget även tillverkar påsarna. Kunden köper hållaren en gång (specifik för sin dammsugare) sedan passar de påsar som Thulins tillverkar i samtliga hållare.

Under det nuvarande året har inte mycket hänt sett till nyheter gällande produktion. Företaget har byggt ut sitt lagersystem för att bättre kunna lagerhålla små serier, vilket blivit allt vanligare för Thulins.

Företaget har även investerat i nya pallställ samt uppdaterat sitt truckbestånd.

Under nästa år planerar företaget på att automatisera delar av produktion samt att eventuellt byta ut sitt nuvarande affärssystem.

Plastforum nr 6 2016.

Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125