23948sdkhjf

Kraftfull vinstdipp för Nolato

Ett fortsatt utmanande omvärldsklimat uppges vara en stark bidragande orsak till att Nolatokoncernens omsättning och resultat sjönk under 2022, jämfört med året dessförinnan.

Omsättningen för helåret uppgick till 10.774 MSEK (11.610) och rörelseresultatet (Ebita) landade på 908 MSEK (1.319 exkl. engångsposter). För koncernen var dock Q4 2022 tuffast. Omsättningen minskade då med 34 procent, huvudsakligen till följd av minskade produktionsvolymer för VHP-produkter (el-cigaretter) inom affärsområdet Integrated Solutions.

– De utmanande omvärldsfaktorerna med lägre volymer och den generella kostnadsinflationen har medfört lägre marginaler, kommenterar Christer Wahlquist, vd och koncernchef för Nolato, bokslutet för 2022.

– Vi intensifierar nu arbetet med att ytterligare sänka vår kostnadsmassa och höja effektiviteten för att förbättra våra marginaler, uppger Christer Wahlquist, vidare. Vår diversifierade kundportfölj och goda finansiella ställning gör det samtidigt möjligt att ha ett fortsatt fokus på att flytta fram vår position som global, strategisk partner med produktion på tre kontinenter.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Protec breddar med ny huvudman
Specialutformad blandare
Piovan tar över tillgångar från kursad konkurrent
Thulins konkurs: Nu auktioneras konkursboet ut
Nolato Polymer får ny vd
Katastrofbostäder av 100 % plastrecyklat
Andra Nordiska Medier
Process Nordic
Recycling
Packnet

Sänd till en kollega

0.14