23948sdkhjf

Rias visar fin start på nya året

Baserat på den hittills positiva utveckling vidhåller Rias sin förväntning om ett EBIT-resultat för 2022/2023.

Omsättningen för plastdistributören Rias under årets första kvartal, för räkenskapsåret 22/23, ser ut att bli högre än för Q1 i fjol, uppger Rias i sin kvartalsrapport. För industrisektorn är det en utveckling som har fortsatt i samma positiva anda som för sista kvartalet av verksamhetsåret 21/22.

– Den här utvecklingen visar att det fortfarande finns god aktivitet inom industriområdet. Generellt är stämningen positiv, om än dämpad och förväntansfull, till följd av utvecklingen i samhället i stort, med stigande räntor och hög inflation. Likaså har fluktuerande priser på framför allt råvaror och energi skapat viss osäkerhet. Som en konsekvens av detta observeras en något kortare orderhorisont där kunderna i viss mån intar en avvaktande hållning i förväntan att priserna kommer att förändras, skriver Rias i rapporten.

Omsättningen inom byggsektorn har också legat på en högre nivå jämfört med sista kvartalet 21/22. Fjolårets siffror påverkades till och med positivt av att många jobbade hemifrån och därmed spenderade mer pengar på att bygga om i sitt hus och hem. Det normaliserades 21/22, och under 22/23 är det särskilt inom den privata gör-det-själv-sektorn som en första nedgång märkts av.

– Vi upplever en fortsatt god aktivitet inom den professionella byggsektorn även om vi ser att projekt skjuts upp bland annat till följd av dålig projektekonomi, skriver Rias.

Tillsammans med den högre omsättningen har även intjäningen legat på en högre nivå både i förhållande till fjolåret och i förhållande till budget.

Baserat på denna utveckling vidhåller Rias sin förväntning om ett EBIT-resultat för 22/23 på 14,5–16,5 miljoner DKK, motsvarande 23-26 miljoner kronor.

Texten är en översättning av artikeln i systersajten metal-supply.dk, skriver av Henrik Eilers.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Protec breddar med ny huvudman
Specialutformad blandare
Piovan tar över tillgångar från kursad konkurrent
Thulins konkurs: Nu auktioneras konkursboet ut
Nolato Polymer får ny vd
Katastrofbostäder av 100 % plastrecyklat
Andra Nordiska Medier
Process Nordic
Recycling
Packnet

Sänd till en kollega

0.093