23948sdkhjf

Engel uppgraderar i Österrike

Produktion, logistik, lärlingsverkstaden och kontorshuset ska byggas ut och moderniseras i två byggsteg. Till bygget kopplas ett solcellssystem.

Engel GmbH investerar cirka 11 miljoner euro för att stärka sin robotproduktion i österrikiska Dietach. Byggnadsarbetet är planerat att ta fart i maj 2023 och vara avslutad våren 2024. Investeringar gör att tillverkaren av formsprutningsmaskiner och automationslösningar svarar upp mot den växande globala efterfrågan på robotar och integrerade systemlösningar för formsprutningsproduktion.

- Långt över hälften av alla formsprutningsmaskiner vi tillverkar, levereras med integrerad automationsteknik, och trenden fortsätter att växa, säger Stefan Engleder, vd för Engel Group.

Anläggningen i Dietach grundades 1980. Här utvecklas och produceras tre robotserier idag. Byggnaden byggs nu ut i västlig riktning på den befintliga sajten. Totalt kommer tillbyggnaden att erbjuda en golvyta på mer än 3000 kvadratmeter.

 Med det nya solcellssystem som också inkluderas i investeringen i Dietach, kommer Engels samtliga produktionsanläggningar i Österrike att generera sin egen gröna el med hjälp av solceller.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Starkt Q4 för Hexpol
Ny rysk PET-fabrik tar form
Försäljningsrekord för Trelleborg
Rias visar fin start på nya året
Braskem ingår avtal med Nexus
Ny plaståtervinnare tar form
Andra Nordiska Medier
Process Nordic
Recycling
Packnet

Sänd till en kollega

0.109