23948sdkhjf

Ännu en aktör tar plats i Nextloop

TotalEnergies går med i Nextloop för att påskynda utvecklingen av återvunna polymerer som håller livsmedelskvalitet.

TotalEnergies har gått med i Nextloop, ett initiativ som samlar 47 företag från plastvärdekedjan vars syfte är att skapa livsmedelsklassad, återvunnen polymer från avancerad mekanisk återvinning. Med start i oktober 2020 av Nextek Ltd, samlar projektet Nextloop idag några av Europas ledande företag som alla strävar mot en metod för att få fram högkvalitativ återvunnen polypropen, lämplig för livsmedelsklassade applikationer, tillverkad av förpackningsmaterial från konsumentledet.

Genom förvärvet av det franska återvinningsföretaget Synova 2019, har TotalEnergies tagit en aktiv roll för att utveckla mekaniskt återvunnen PP till bilindustrin. Man breddar nu sitt åtagande och vill stödja en cirkulär ekonomi för plast i allmänhet för att möta den växande efterfrågan från kunder på återvunna polymerer av hög kvalitet.

Aktören kommer att utnyttja sitt partnerskap för att påskynda utvärderingen av avancerade mekaniska återvinningsprojekt inriktade på plast för livsmedelskontakt och för att ytterligare utöka sitt nyligen lanserade polymersortiment RE:use, som innehåller mekaniskt återvunna plastmaterial.

– Hela Nextloop-projektet stärks av att TotalEnergies lägger till programmet deras omfattande tekniska kapacitet för att skapa cirkulära lösningar för PP-hartser. De bidrar till den växande mängden expertis när det gäller att kontrollera egenskaperna och formuleringen av deras utbud av både ny och återvunnen PP för en myriad av tillämpningar, säger Esward Kosior, vd och grundare av Nextek Ltd och Nextloop.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Starkt Q4 för Hexpol
Ny rysk PET-fabrik tar form
Försäljningsrekord för Trelleborg
Rias visar fin start på nya året
Braskem ingår avtal med Nexus
Ny plaståtervinnare tar form
Andra Nordiska Medier
Process Nordic
Recycling
Packnet

Sänd till en kollega

0.11