23948sdkhjf

Engel bryter ny mark

Maskintillverkaren Engel Austria lanserar “Pay per Use” och öppnar upp för ett nytt koncept inom området för distribution av formsprutningsmaskiner, vid sidan av ett klassiskt maskininköp.

Plastforum har pratat Frans van Lokhorst, försäljningschef för Engel Sverige, som säger att konceptet även kommer vara tillgängligt för svenska företag. 

Syftet med konceptet är att formsprutande företag ska kunna minska sin investeringsrisk och samtidigt öka flexibiliteten i produktionen genom att enbart betala som en funktion av maskinens utnyttjandegrad. Betalning sker som en funktion av maskinens utnyttjandegrad. Ett enhetspris kommer avtalas antingen per producerad enhet eller enhet för maskindriftstid. Genom möjligheten att minimera risken att binda kapital eller behovet av att söka godkännande för betydande investeringar öppnas möjligheter för det bearbetande företaget att snabbare kunna avsluta upphandlingsprocessen, skriver Engel Austria i ett pressmeddelande.

Alla produktionsceller som levereras inom ramen för modellen där användaren betalar per användning, har onlinesupport- och innehåller fjärrunderhållsverktyget e connect.24, vilket regelbundet underhålls av Engels servicetekniker. Vid slutet av den överenskomna avtalsperioden har kunden möjlighet att köpa maskinen. Alternativt kan Engels systerbolag Engel Used Machinery, ta tillbaka den begagnade maskinen. “Affärsmodellen säkerställer att den potentiella livslängden för formsprutningsmaskinen utnyttjas till max och bidrar till hållbarhet”

Finansieringspartnern som stödjer pay-per-use-lösning är linx4 GmbH, med huvudkontor i Wien.

Red. anm: En mer utförlig artikel om pay-per-use konceptet för den svenska marknaden utlovas i Plastforum, längre fram.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.156