23948sdkhjf

Plaströrstillverkaren strävar efter minskat klimatavtryck

Vid Wavin arbetar de med att försöka hitta cirkulära och biobaserade VA och VVS-lösningar, ett arbete som de tycker att både kunder, leverantörer och certifieringsorgan bör främja och anamma.

I ett pressmeddelande skriver Wavin Sverige AB att det arbetar med cirkularitet, med fokus på att höja användningen av återvunnet material sina våra produkter och att se till att dess produkter kan återvinnas.

- Det är en cirkulär affärsmodell och filosofi, vilket behövs i dag, och det kan minska klimatavtrycket med 70 procent, säger Ronald Bal, cirkularitetschef på Wavin.

Den plaströrstillverkande koncernen har även börjat se möjligheter med biobaserat material.

- Biobaserade material följer en linjär affärsmodell. Det man behöver göra är att se till att produkterna inte bara är tillverkade av biobaserat material, utan att de även är utformade på ett sätt som gör det möjligt att återanvända komponenterna och råmaterialet igen efter produktens livstid. Det är så vi hoppas att framtiden kommer att se ut för VA- och VVS-sektorn, säger Ronald Bal.

Enligt Bal är det viktigt att kunderna skapar efterfrågan. Det gör att Wavin och andra tillverkande företag kan gå till sina leverantörer och säga att de letar efter något annat än tidigare.

- Vi har samtidigt regler och standarder som håller oss tillbaka när det kommer till innovation, och det gäller för certifieringsorgan och standardskapare att anpassa sig till den nya verkligheten så att vi tillsammans kan röra oss mot en bättre framtid. Vi måste arbeta tillsammans och hjälpas åt att sätta den nya standarden för industrin, avslutar Bal avslutar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094