23948sdkhjf

Bygget satt på paus - igen

På grund av den europeiska energikrisen och en global ekonomi som fortsätter att försvagas, uppger det tyska materialföretaget Covestro att det har beslutat att pausa investeringsprojektet för sin nya MDI-anläggning i världsklass.

Det är andra gången som bolaget tar en paus i projektet, vilket innebär att beslutet om anläggningens framtida geografiska läge förblir öppet. Covestro har tittat på såväl USA som Kina som möjliga platser. 

- Kriget i Ukraina, den europeiska energikrisen och den växande inflationen har allvarligt stört den globala ekonomin. Inför en allt mer volatil ekonomisk miljö måste vi se till att vi fattar det bästa beslutet för företaget ekonomiskt och strategiskt. Därför pausar vi projektet för ögonblicket och omvärderar det vid ett senare tillfälle, uppger Covestros vd Markus Steilemann, i ett pressmeddelande.  

Det var i september 2021 som Covestro tillkännagav att företaget skulle återuppta investeringsprojektet för sin MDI-fabrik i megaformat, efter det att den tidigare hade avbrutits. I detta sammanhang rapporterade koncernen att den undersökte potentiella platser för fabriken både i USA och Kina. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Starkt Q4 för Hexpol
Ny rysk PET-fabrik tar form
Försäljningsrekord för Trelleborg
Rias visar fin start på nya året
Braskem ingår avtal med Nexus
Ny plaståtervinnare tar form
Andra Nordiska Medier
Process Nordic
Recycling
Packnet

Sänd till en kollega

0.078