23948sdkhjf

Bygget satt på paus - igen

På grund av den europeiska energikrisen och en global ekonomi som fortsätter att försvagas, uppger det tyska materialföretaget Covestro att det har beslutat att pausa investeringsprojektet för sin nya MDI-anläggning i världsklass.

Det är andra gången som bolaget tar en paus i projektet, vilket innebär att beslutet om anläggningens framtida geografiska läge förblir öppet. Covestro har tittat på såväl USA som Kina som möjliga platser. 

- Kriget i Ukraina, den europeiska energikrisen och den växande inflationen har allvarligt stört den globala ekonomin. Inför en allt mer volatil ekonomisk miljö måste vi se till att vi fattar det bästa beslutet för företaget ekonomiskt och strategiskt. Därför pausar vi projektet för ögonblicket och omvärderar det vid ett senare tillfälle, uppger Covestros vd Markus Steilemann, i ett pressmeddelande.  

Det var i september 2021 som Covestro tillkännagav att företaget skulle återuppta investeringsprojektet för sin MDI-fabrik i megaformat, efter det att den tidigare hade avbrutits. I detta sammanhang rapporterade koncernen att den undersökte potentiella platser för fabriken både i USA och Kina. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Turkiska Pi Extrusion vill in i Sverige
Ny ägare tar över 3DVerkstan
Investeringen ger VBN bättre legeringar
Brenntag och ML Polyolefins inleder samarbete
Arlanxeo bygger kraftfull gummifabrik i Saudiarabien
Kemiföretaget Perstorp vill utöka

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078