23948sdkhjf

Indiskt bälgföretag blir svenskt

Trelleborg AB har genom affärsområdet Industrial Solutions förvärvat det indiska bolaget Injectoplast. Affären förväntas vara slutförd under det första kvartalet 2023.

Injectoplast är specialiserat på tillverkning av fordonsbälgar till den indiska personbilsmarknaden. Verksamheten har sitt huvudkontor och tillverkning i Kanpur i Indiens norra fordonskluster, och omsätter cirka 70 miljoner kronor.  

Enligt företagets hemsida arbetar det såväl med formsprutning av termoplaster som härdplaster, dubbelsprutning, vertikal insert molding, formblåsning och gasformsprutning.  

– Den förvärvade verksamheten producerar högkvalitativa produkter i en toppmodern anläggning för den indiska marknaden, säger Jean-Paul Mindermann, affärsområdeschef för Trelleborg Industrial Solutions. 

Fordonsbälgar utgör ett dynamiskt tätningssystem, tillverkat av termoplastiska elaster, som används för tätning av bilars drivaxlar och som förhindrar att smörjmedlet förorenas av salt-, vatten- eller partikelinträngning. Bälgar återfinns i alla personbilar, inklusive hybrid- och elbilar. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Nöjda i nuvarande kostym
Philipsson nöjd med senaste klimatstatistiken
CJ Biomaterials utser Helian till sin distributör i Europa
Molnbaserad rapportering för enkel spårning
Stapelbar med förnybart innehåll
Automatiserad produktion är A och O

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094