23948sdkhjf

JSW öppnar huvudkontor i Europa

- Att JSW satsar på Europa genom att etablera ett teknikcenter och maskinlager är viktigt för oss, säger Anders Friborg, försäljningschef för Green & Company, till Plastforum.

Den 1 februari öppnar tillverkaren av formsprutningsmaskiner Japan Steel Works, JSW, huvudkontor i Europa. Huvudkontoret, JSW Plastic Machinery Europe, är just nu är under uppbyggnad, säger Anders Friborg. 

-Att JSW öppnar ett europeiskt huvudkontor med teknikcenter, maskin- och reservdelslager i Warzsawa, Polen, kommer göra stor skillnad för oss. Det innebär att vi får teknisk support i Europa, men visar även att JSW satsar på Europamarknaden, säger han. 

JSW har tidigare gjort motsvarande satsning i USA.  

Målsättningen är att JSW ska ha kring 100 standardmaskiner på plats, när det öppnar i februari nästa år. Redan idag har JSW skeppat dit runt 40 maskiner som placerats i en lagerlokal i angränsning till byggnationen av det europeiska huvudkontoret. 

På plats i det europeiska maskinlagret kommer alla maskinstorlekar från 50 till 850 ton samt dess olika typer av skruvcylindrar att finnas.  

- Om kunden önskar utrustning därutöver som kärndragning exempelvis, sätter vi dit den vid någon av sina enheter i Lund eller Anderstorp, säger Anders Friborg.  

JSW tillverkar över 2500 formsprutningsmaskiner årligen. Samtliga är helelektriska och ryms inom spannet 30 till 3000 ton låskraft. Formsprutningsmaskinerna tillverkas enbart i Hiroshima, Japan. Endast vissa montage och anpassningar sker på andra orter, som i Warzawa från februari 2023.

Green & Company är återförsäljare för JSW i Sverige. 
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Fullt upp även 2023 för Göteneföretaget
Strömsmart maskinlösning
Svenska skidstavar av bioepoxi
2025 ska nya kolfiberlinjen vara redo
Batterihölje med naturfiberarmerad plast
Kina i täten för installerade robotar
Andra Nordiska Medier
Process Nordic
Recycling
Packnet

Sänd till en kollega

0.095