23948sdkhjf

Abus kransystem om konjunkturen

Dystrare tider med lågkonjunktur förutspås. Plastforums systertidning Verkstäderna har kartlagt hur företag i branschen påverkas och vilka utmaningar de kommer att möta.

Tony Wittgren är vd på Abus kransystem. Han säger att lågkonjunkturen kommer påverka deras verksamhet på sikt.

– Industrin investerar inte i produktionsutrustning på samma nivås som tidigare. Men just traversbranschen är lite sen-konjunkturell då många bolag investerar i denna typ av produkter efter en högkonjunktur. Då finns det mer tid att planera om och uppgradera produktionsutrustningen samt att man har godare likviditet efter en bra konjunktur. Så med andra ord är det bra tryck än för oss, säger Tony Wittgren.

Som dotterbolag i Sverige så påverkas Abus kransystem av energipriserna igenom exempelvis transporter. Men för det tillverkande moderbolaget i Tyskland är det även materialpriserna.

Vad för åtgärder de ska ta är ännu inte klart då läget fortfarande är osäkert.

– Blir det till exempel eskalering av kriget i Europa kombinerat med en riktig vargavinter samt ökande pandemiproblem igen, ja det scenariot leder till en djupare recession vilket leder till intensivare besparingar. Men så illa hoppas vi förstås att det inte blir. Mer att vi hoppas på att kriget upphör snart, och att det blir en mildare vinter som minskar energibristen. Då kommer effekterna att mildras, säger Tony Wittgren.

Hur framtiden kommer att se ut tror Tony Wittgren beror på hur scenariot kommer utspela sig. Men är hoppfull och menar på att människor är duktiga på att anpassa sig utefter situation.

– Pandemin visade prov på en fantastisk anpassning och kreativitet, det kommer utvecklas nya tankesätt ur detta också. Människor är fantastiska kämpar.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Elektriska konceptbilen oli
Johansson känner ingen oro
Tillverkaren av halvfabrikat i konkurs
Flertalet projekt tar fart 2023
10 knep för minskad energianvändning
Bygget satt på paus - igen
Andra Nordiska Medier
Process Nordic
Recycling
Packnet

Sänd till en kollega

0.109