23948sdkhjf

Möten, mingel och affärer

Idag tar den fart, underleverantörsmässan Elmia Subcontractor. Fram tills på torsdag, den 17 november ges branschen möjlighet att mötas igen för att prata affärer.

I utmanande tider är det allt viktigare att samverka med andra företag, något som mässarrangören hoppas på att kunna bidra till.

– Precis som alltid när omvärldsläget är utmanande och osäkert går det bra för vissa och mindre bra för andra. Ingen kan till exempel undgå att bli påverkad av de ökade energikostnaderna och naturligtvis drabbas vissa mer och andra mindre, säger Helena Åhs, projektledare för Elmia Subcontractor.

Företagen står inför många utmaningar – materialbrist samt försenade och ökade leveranskostnader är bara några. En viss oro går att notera i branschen men trots det upplever Helena Åhs att det finns en optimism hos underleverantörerna.

Utställare från mer än 22 länder är inbokade. Länderna Finland, Danmark, Estland och Italien i topp bland de utländska medverkarna.

–  Vi kommer i vanlig ordning att ha flera aktivitetsområden och ett flertal scener som tar upp tillverkningsindustrins nuvarande utmaningar och framtida möjligheter, säger Helena Åhs.

Under årets mässa kommer hållbarhet lyftas upp högt på agendan. En del av mässgolvet och scenprogrammet kommer vara särskilt dedikerat åt den gröna omställningen.

– Det kommer finnas företag och organisationer som kan hjälpa våra besökande och utställande bolag att komma igång eller komma vidare i sitt hållbarhetsarbete, förtydligar Helena Åhs.

Den stora skillnaden på årets mässa jämfört med tidigare år, är att den har kortats ner till tre dagar. Anledningen till detta är enligt Åhs att personalen på Elmia har upplevt att företagen har en större önskan om att tidsoptimera.

– I stället har vi nu utökat öppettiderna under mässans tre dagar. Vi har öppet en extra timme under de första två dagarna och kör fram till kl. 17.00 på mässans sista dag, säger Helena Åhs.

Artikeln är en del av vårt tema om Subcontractor.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125