23948sdkhjf

Elegant utan målad yta

Med polyamiden Grilamid TR Piano Svart, erbjuder schweiziska EMS Chemie en högpresterande plast för reptåliga dekorer med en elegant pianofinish. Materialet är även resistent mot rengöringsmedel och andra aggressiva ämnen.

Utrustningen i dagens fordonsinteriörer bidrar till en förstklassig körupplevelse. Med den transparenta polyamiden Grilamid TR erbjuder Ems-Chemie möjligheten till en elegant, högkvalitativ look och tillika dynamisk, ung design. Med materialet bibehålls kvaliteten på ytorna under fordonets livslängd, även utan målning. 

Grilamid TR XE 4139 Svart 9231 uppnår den erforderliga hållbarheten hos den högblanka ytan som krävs i dekorprocessen, det vill säga utan målning. Materialet är reptåligt och angrips inte av aggressiva rengöringsmedel. Ämnen som verkar ofarliga vid första anblicken, som solkräm eller handsvett, kan orsaka spänningssprickor i många amorfa plaster, dock inte i denna. Polyamiden har framgångsrikt testats mot ett stort antal sådana ämnen och många användningsområden i fordonsinteriörer har funnits. 

Fläktmunstycket i Mercedes C-klass är tillverkat av detta material och ger interiören en touch av lyx. I cockpiten på Mercedes GLE är även ett skydd för mittkonsolen tillverkat av detta djupsvarta material.

Med växelspaken i Fiat 500 var de goda testresultaten med aggressiva solkrämer på USA-marknaden avgörande för den lyckade användningen av polyamiden. 

För stora paneler på instrumentbrädan ställs det särskilt höga krav på materialets duktilitet så att inga skador orsakas av splitter om huvudet skulle slå i brädan. För detta ändamål utvecklades Grilamid TR FE 11859 Black 9675 med svart pianofinish. Den är betydligt duktilare och får med en väggtjocklek på 1,5 mm en flödesvägslängd som är nästan 50 procent längre än Grilamid TR XE 4139 Black 9231. Ems-Chemie har också ytterligare förbättrat repnings- och kemikaliebeständigheten i denna. 

Erteco Rubber & Plastics är återförsäljare för EMS-Chemie i Norden och Baltikum.

Artikeln är en del av vårt tema om Tekniknytt.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.096