23948sdkhjf

Tillverkare av klimatvänlig plast på COP27

Israeliska UBQ Materials utvecklar och tillverkar avancerade material tillverkade av organiskt och icke återvinningsbart avfall. Företaget har bjudits in till FN:s klimatkonferens, COP27, som pågår just nu i Sharm el-Sheikh, Egypten.  

Plastforum har pratat med UBQ Materials distributör i Sverige, Plastcom Sweden AB, som berättar om tillverkarens unika process och intresset för råvaran i Norden och Baltikum. Intervjun publicerar vi i nästa nummer av Plastforum. 

Representanter för UBQ Materials var plats vid klimatkonferensen och pratade där om sitt nya termoplastiskt material baserat på osorterat organiskt och icke återvinningsbart avfall.

- UBQ Materials har lyckats ta något utan värde och omvandla det till en råvara. Det här är cirkulär ekonomi på riktigt, sa UBQ Materials försäljnings- och utvecklingschef Sopfie Tuviahu, när Plastforum träffade henne i företagets monter på K2022.

Enligt företaget är deras material den mest klimatpositiva termoplasten marknaden, och förhindrar upp till 11,7 gånger sin vikt i koldioxidekvivalenta utsläpp. 

Tillverkaren har en anläggning i Israel och håller att bygga ytterligare en storskalig anläggning i Nederländerna, vilken ska vara i drift under andra kvartalet 2023.  

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Protec breddar med ny huvudman
Specialutformad blandare
Piovan tar över tillgångar från kursad konkurrent
Thulins konkurs: Nu auktioneras konkursboet ut
Nolato Polymer får ny vd
Katastrofbostäder av 100 % plastrecyklat
Andra Nordiska Medier
Process Nordic
Recycling
Packnet

Sänd till en kollega

0.129