23948sdkhjf

Tillverkare av klimatvänlig plast på COP27

Israeliska UBQ Materials utvecklar och tillverkar avancerade material tillverkade av organiskt och icke återvinningsbart avfall. Företaget har bjudits in till FN:s klimatkonferens, COP27, som pågår just nu i Sharm el-Sheikh, Egypten.  

Plastforum har pratat med UBQ Materials distributör i Sverige, Plastcom Sweden AB, som berättar om tillverkarens unika process och intresset för råvaran i Norden och Baltikum. Intervjun publicerar vi i nästa nummer av Plastforum. 

Representanter för UBQ Materials var plats vid klimatkonferensen och pratade där om sitt nya termoplastiskt material baserat på osorterat organiskt och icke återvinningsbart avfall.

- UBQ Materials har lyckats ta något utan värde och omvandla det till en råvara. Det här är cirkulär ekonomi på riktigt, sa UBQ Materials försäljnings- och utvecklingschef Sopfie Tuviahu, när Plastforum träffade henne i företagets monter på K2022.

Enligt företaget är deras material den mest klimatpositiva termoplasten marknaden, och förhindrar upp till 11,7 gånger sin vikt i koldioxidekvivalenta utsläpp. 

Tillverkaren har en anläggning i Israel och håller att bygga ytterligare en storskalig anläggning i Nederländerna, vilken ska vara i drift under andra kvartalet 2023.  

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078