23948sdkhjf

mPPE-kvaliteter från Asahi Kasei

Kvaliteterna, Xyron, är framtagna för den europeiska och nordamerikanska marknaden.

För att möta den ökande efterfrågan på högpresterande material i 5G-applikationer har japanska Asahi Kasei lanserat ett antal modifierade polyfenyleter-kvaliteter (mPPE). Kvaliteterna har ett brett spektrum av egenskaper som gör det lämpligt för telekommunikationstillämpningar då det är en kombination av PPE och PPS eller PS.  

5G-nätverk förväntas erbjuda maximala dataöverföringshastigheter som är cirka 10 gånger högre än för 4G-nätverk. Fler basstationer än tidigare generationer kommer också krävas samt att 5G-smarttelefonterminaler måste ha högpresterande radiosystem för att säkerställa tillförlitlighet och tillfredsställelse.

De nya mPPE-kvaliteterna för MID-antenner (molded interconnected device) har låg dielektrisk permittivitet, tangent med låg förlust och hög hydrolysresistans. Simuleringsresultat indikerar att användningen av dessa material i MID-antenner kan förbättra den totala effektiviteten med så mycket som 1 dB jämfört med de polykarbonatmaterial som konventionellt används för detta ändamål.

De Xyron-kvaliteter som Asahi Kasei utvecklat har en låg dielektrisk permittivitet, samt en utmärkt hydrolys- och stötbeständighet. De finns tillgängliga i alla färger och är kompatibla med flamskyddsstandarden UL94V-0. 

Asahi Kasei är även engagerad i att utveckla innovativa material för ett hållbart samhäll. Därför har tillverkaren även tagit fram en serie återvunna PET/PPE-legeringar, som möjliggör bindning till metaller, för 5G-smarttelefonterminalchassi. De återvunna kvaliteterna kombinerar PPE med olika återvunna hartser för att ge en mer hållbar tillverkning utan att ge avkall på prestandan hos de unika materialen. De återvunna PET/PPE-legeringarna använder cirka 40 procent återvunnen råvara från PET-flaskor och andra föremål. Samtidigt bibehålls de goda mekaniska egenskaperna samt att de dielektriska egenskaperna är lägre än för PBT- och glasfiberförstärkta material. 

Artikeln är en del av vårt tema om Tekniknytt.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078