23948sdkhjf

mPPE-kvaliteter från Asahi Kasei

Kvaliteterna, Xyron, är framtagna för den europeiska och nordamerikanska marknaden.

För att möta den ökande efterfrågan på högpresterande material i 5G-applikationer har japanska Asahi Kasei lanserat ett antal modifierade polyfenyleter-kvaliteter (mPPE). Kvaliteterna har ett brett spektrum av egenskaper som gör det lämpligt för telekommunikationstillämpningar då det är en kombination av PPE och PPS eller PS.  

5G-nätverk förväntas erbjuda maximala dataöverföringshastigheter som är cirka 10 gånger högre än för 4G-nätverk. Fler basstationer än tidigare generationer kommer också krävas samt att 5G-smarttelefonterminaler måste ha högpresterande radiosystem för att säkerställa tillförlitlighet och tillfredsställelse.

De nya mPPE-kvaliteterna för MID-antenner (molded interconnected device) har låg dielektrisk permittivitet, tangent med låg förlust och hög hydrolysresistans. Simuleringsresultat indikerar att användningen av dessa material i MID-antenner kan förbättra den totala effektiviteten med så mycket som 1 dB jämfört med de polykarbonatmaterial som konventionellt används för detta ändamål.

De Xyron-kvaliteter som Asahi Kasei utvecklat har en låg dielektrisk permittivitet, samt en utmärkt hydrolys- och stötbeständighet. De finns tillgängliga i alla färger och är kompatibla med flamskyddsstandarden UL94V-0. 

Asahi Kasei är även engagerad i att utveckla innovativa material för ett hållbart samhäll. Därför har tillverkaren även tagit fram en serie återvunna PET/PPE-legeringar, som möjliggör bindning till metaller, för 5G-smarttelefonterminalchassi. De återvunna kvaliteterna kombinerar PPE med olika återvunna hartser för att ge en mer hållbar tillverkning utan att ge avkall på prestandan hos de unika materialen. De återvunna PET/PPE-legeringarna använder cirka 40 procent återvunnen råvara från PET-flaskor och andra föremål. Samtidigt bibehålls de goda mekaniska egenskaperna samt att de dielektriska egenskaperna är lägre än för PBT- och glasfiberförstärkta material. 

Artikeln är en del av vårt tema om Tekniknytt.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Kaffesump får nytt liv i bioplast
Alu-belagda fibrer som ledande fyllmedel
Ny begränsning för diisocyanater
JSW på plats i Warszawa
Hallå där Johannes Kjellgren
Danska UR får ny svensk återförsäljare
Andra Nordiska Medier
Process Nordic
Recycling
Packnet

Sänd till en kollega

0.11