23948sdkhjf

Propagandaterrorism

Plast har länge varit en tacksam slagpåse. Dock upplever jag att mängden av inslag om hur plaster sprids i naturen, generellt minskat. Det känns gott!

Plast är ju inget dåligt material, tvärtom bidrar det på en rad olika sätt, till att minska miljöpåverkan. Men krafterna bakom de som sprider negativ propaganda kring plast verkar ha fått ny luft.

När gemene man äntligen börjat inse att plast faktiskt gör produkter lättare, spar energi och gör att maten håller längre, väljs andra vägar för att locka till rädsla och skapa negativa känslor. Och vad är då bättre än att attackera vår hälsa och vikt.

Jaja men, nu har propagandaterroristerna hittat en ny infallsvinkel.

I dagstidningen Buffalo News varnade forskare nyligen för att plast i vardagliga föremål, kan göra dig överviktig. Bruce Blumberg, expert på fetma och hormonstörande kemikalier, menar att ny forskning tyder på att obesogener (fetmastimulerande kemikalier) är en bidragande faktor till fetmaepidemin.

Obesogener finns i livsmedelstillsatser, och enligt honom även i kläder, möbler och plast.

Att tillsatser i sådant vi stoppar i våra munnar påverkar vår vikt och möjligen även vår ämnesomsättning, låter logiskt för mig. Men att närvaron av plastprodukter skulle förändra hur vi skapar och lagrar fett, är så dumt att jag inte finner ord för det. Mycket går att sälja med mördande reklam, men den trestegslösning som Blumberg erbjuder för att skydda kroppen, städa upp ditt liv och få en bättre hälsa, är för mig lite väl magstarkt.

Malin Folkesson, chefredaktör

Artikeln är en del av vårt tema om Ledare .

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.157