23948sdkhjf

Överger SLS för MJF

Protolabs, tillverkare av kundspecifika prototyper och komponenter, har bytt ut sin lasersintring (SLS) med svart PA11 till flerstrålfunktion (MJF) då de anser att detta ger bättre materialegenskaper. 

- När det gäller PA11 svart så ger MJF bättre resultat än SLS. Vi har därför beslutat oss byta all vår additiva tillverkning till den tekniken för just detta material, uppger Andrea Landoni, produktansvarig på Protolabs, i ett pressmeddelande. 

Svart polyamid 11 används allmänt i industriella applikationer. Det har en god formbarhet och temperaturtålighet med god draghållfasthet. Polyamiden har också ett högt gränsvärde för brottöjning, vilket gör det till ett bra val för funktionella, rörliga delar som snäppfästen och plastgångjärn. 

Genom att använda MJF istället för SLS förlängs, enligt Protolabs gränsen för brottöjning ytterligare samt att tillverkningssättet ger bättre isotropiska mekaniska egenskaper. Processen ger dessutom vatten- och lufttäta delar som inte kräver ytterligare behandling. 

Protolabs erbjuder sex olika additiva tillverkningstjänster samt CNC-bearbetning och formsprutning.  

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Tillståndet nu i sin hand
Nynas erhåller två ISCC+-certifikat
Hexpols investering för framtiden
Plats- och energieffektiv teknik
Elektriska konceptbilen oli
Johansson känner ingen oro
Andra Nordiska Medier
Process Nordic
Recycling
Packnet

Sänd till en kollega

0.141