23948sdkhjf

Överger SLS för MJF

Protolabs, tillverkare av kundspecifika prototyper och komponenter, har bytt ut sin lasersintring (SLS) med svart PA11 till flerstrålfunktion (MJF) då de anser att detta ger bättre materialegenskaper. 

- När det gäller PA11 svart så ger MJF bättre resultat än SLS. Vi har därför beslutat oss byta all vår additiva tillverkning till den tekniken för just detta material, uppger Andrea Landoni, produktansvarig på Protolabs, i ett pressmeddelande. 

Svart polyamid 11 används allmänt i industriella applikationer. Det har en god formbarhet och temperaturtålighet med god draghållfasthet. Polyamiden har också ett högt gränsvärde för brottöjning, vilket gör det till ett bra val för funktionella, rörliga delar som snäppfästen och plastgångjärn. 

Genom att använda MJF istället för SLS förlängs, enligt Protolabs gränsen för brottöjning ytterligare samt att tillverkningssättet ger bättre isotropiska mekaniska egenskaper. Processen ger dessutom vatten- och lufttäta delar som inte kräver ytterligare behandling. 

Protolabs erbjuder sex olika additiva tillverkningstjänster samt CNC-bearbetning och formsprutning.  

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
UPM viktig partner för Algol Chemicals
Nöjda i nuvarande kostym
Philipsson nöjd med senaste klimatstatistiken
CJ Biomaterials utser Helian till sin distributör i Europa
Molnbaserad rapportering för enkel spårning
Stapelbar med förnybart innehåll

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.407