23948sdkhjf

PLAST - nyckelmaterial även i framtiden

Andrea Brown, hållbarhetschef för LyondellBasell, lyfte vid en presskonferens inför K 2022, hur det genom samarbete är möjligt att lyfta hållbarhet och cirkulär ekonomi till en högre nivå.

LyondellBasell är den största tillverkaren av PE och PP i Europa, och den näst största producenten av polyolefiner i världen

- Vi tror att våra produkter är helt avgörande för att hjälpa till att möjliggöra en övergången till en hållbar framtid, sa Brown.

LyondellBasell har kommit fram till ett antal ambitiösa mål som kemijätten kommer att sikta på att uppnå under det kommande decenniet, med början att sluta med plastavfall där det siktar på att producera och marknadsföra två miljoner ton återvunna och förnyelsebara polymerer årligen av 2030.

När det gäller att ta itu med klimatförändringarna är målet för LyondellBasell att ha noll utsläpp (netto) i termer av växthusgaser från sin verksamhet till 2050, med en viktig milstolpe 2030 då man kommer att sikta på att minska utsläppen med 30 procent från sin verksamhet. Målet är även att påskynda användningen av förnybar el genom ett åtagande att använda minst 50 procent el från förnybara källor.

I överensstämmelse med de allra flesta experter inom plastindustrin, tror Brown att plast kommer att fortsätta att spela en nyckelroll i samhället, men plastavfall är en kritisk utmaning som måste åtgärdas.

- Om vi inte gör det kommer alla fördelar som plast erbjuder inte realiseras i stor skala. Om vi tar itu med problemet med plastavfall genom att gå mot en cirkulär ekonomi, där resurser och material cirkuleras tillbaka till ekonomin, kommer vi däremot att kunna börja låsa upp det fulla värdet av plastavfallet, sa Andrea Brown.

LyondellBasell har monter D12 i hall 8, på mässan.

Artikeln är en del av vårt tema om K 2022.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094