23948sdkhjf

Avtäckning för ny maskindesign

I extrudertillverkaren Battenfeld-Cincinnatti monter B 19, hall 16, återspeglas huvudämnena för mässans huvudteman: cirkulär ekonomi, digitalisering och klimatskydd.

Dessutom rullar Battenfeld-Cincinnati ut en ny, enhetlig design för alla sina extrudermodeller, vilken presenteras på K.

- Battenfeld-Cincinnatti erbjuder utrustning för tillverkning av i stort sett alla typer av extruderade halvfabrikat, från rör och stänger till profiler och filmer. Maskinerna är tekniskt perfekt anpassade för att fungera tillsammans utan några gränssnittsproblem och är integrerade i det intuitiva BCtouch UX-kontrollsystemet, sa Gerold Schley inför mässan, och tillade att den nya designen erbjuder större funktionalitet, med bättre tillgänglighet och användarvänlighet, inklusive enkla rengöringsfunktioner, och betydligt lägre energiförbrukning genom ytterligare optimering av varje separat komponent.

I montern kommer även företagets återvinningslösningar att visas. Dess STARextruders, som används för att tillverka PET-skivor av nya eller återvunna material, har länge varit en bästsäljare inom detta område. Som svar på den ökande efterfrågan på återvunnet material kommer dessa att få sällskap av två nya maskiner för applikationsområdet för bearbetning av bland annat återvunna PVC-fönsterramar: den konventionellt designade dubbelskruvsextrudern AglomEX samt AglomEX EMS, en motroterande dubbelskruvsextruder med elektriskt driven skjuvgap-justering (EMS).

Ett antal nya produkter inom området droppbevattning och vattenledningssystem visas även. Battenfeld-Cincinnatti har bland annat tagit fram en ny och enkel hybriddroppare. Besökarna kan ta del av den nya testlinjen, som står på företagets tekniska laboratorium i Bad Oeynhausen, via en videopresentation i montern.

Inom området för cirkulär ekonomi visar Battenfeld-Cincinnati en höghastighetsextruder för avfallsolja. Granulatet smälts i extrudern och avgasas via vakuumzoner. På så sätt utvinns och pumpas flyktiga främmande ämnen bort separat. Battenfeld-Cincinnati har utvecklat en ny bearbetningsenhet och skruvgeometri speciellt för denna applikation.

Artikeln är en del av vårt tema om K 2022.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125