23948sdkhjf

AM nytt område för KM?

KraussMaffei Group har en nyhet relaterad till additiv tillverkning på K 2022, men några exakta detaljer avslöjas inte förrän den 19 oktober i företagets monter D28, hall 6.

- Den stora avtäckningen för världspremiären kommer ske under mässan första dag, sa Michael Ruf, vd för KraussMaffei, vid en presskonferens inför mässan.

På K-mässan 2013 tillkännagav den konkurrerenade tyska maskintillverkaren Arburg GmbH att de gav år sig in på marknaden för additiv tillverkning av maskiner via sin Freeformer 3D skrivare.

KraussMaffei tillverkar redan formsprutnings-, extruderings- och reaktionsbearbetningsmaskiner. Om additiva tillverkningsmaskiner verkligen är vad företaget planerar att tillkännage, skulle detta vara ett helt nytt produktområde för KM.

Vid sidan av nyheten om AM kommer KM i sin monter lyfta fram företagets insatser inom klimatskydd och cirkulär ekonomi. KM siktar på att vara helt klimatneutral till 2030, och har bland annat byggt en enorm solcellsanläggning (en av de största i Europa) på taket sin nya anläggning i Parsdorf, nära München.

När det gäller den cirkulära ekonomin kommer KM kommer att tillverka en applikation via en cirkulär modell. I helelektriska formsprutningsmaskinen Px200-1400 produceras 96 insulinpennor per skott. Dess lock kommer sedan att användas som basmaterial för en återvinningsprocess utförd av dubbelskruvsextrudern ZE 28 BluePower.

Efter blandningssteget kommer materialet att överföras till en nedströms PowerMolding 1300-11900 två-platte formsprutningsmaskin för tillverkning av en färdig produkt av det återvunna materialet.

Två nya formsprutningsmaskiner för precisionsformsprutning och kraftfull formsprutning kommer även att lanseras i montern.

Artikeln är en del av vårt tema om K 2022.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Protec breddar med ny huvudman
Specialutformad blandare
Piovan tar över tillgångar från kursad konkurrent
Thulins konkurs: Nu auktioneras konkursboet ut
Nolato Polymer får ny vd
Katastrofbostäder av 100 % plastrecyklat
Andra Nordiska Medier
Process Nordic
Recycling
Packnet

Sänd till en kollega

0.375