23948sdkhjf

Albis får ISCC + certifikat i Norden

Norden, Baltikum, Storbritannien, Benelux och Österrike är de länder och regioner i vilka Albis nyligen erhållit ISCC P+ certifiering för biocirkulär plast enligt massbalansmetoden.

Sedan april tidigare i år innehar materialdistributörer certifikaten för Tyskland och Frankrike. Dessutom har Albis dotterbolag i Italien och Schweiz båda klarat sina revisioner och kommer att få sina certifikat under de kommande veckorna. 

Som en del av det globalt erkända ISCC-certifieringssystemet är ISCC Plus-certifiering en väsentlig förutsättning för att leverera till andra certifierade företag. Det säkerställer överensstämmelse med miljömässiga och sociala standarder, skapar en tydlig verifikationsbas vid produktion av biocirkulär plast genom att kontrollera alla steg med mervärde.  

Certifieringssystemet säkerställer att mängden biobaserade råvaror som används i produktionen av vissa typer av polymerer övervakas strikt med massbalansmetoden, vilket säkerställer full transparens och tydliga regler genom hela försörjningskedjan, från polymerproduktion till slutprodukten. 

Artikeln är en del av vårt tema om Klimatsmart.

Kommentera en artikel

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11