23948sdkhjf

Albis får ISCC + certifikat i Norden

Norden, Baltikum, Storbritannien, Benelux och Österrike är de länder och regioner i vilka Albis nyligen erhållit ISCC P+ certifiering för biocirkulär plast enligt massbalansmetoden.

Sedan april tidigare i år innehar materialdistributörer certifikaten för Tyskland och Frankrike. Dessutom har Albis dotterbolag i Italien och Schweiz båda klarat sina revisioner och kommer att få sina certifikat under de kommande veckorna. 

Som en del av det globalt erkända ISCC-certifieringssystemet är ISCC Plus-certifiering en väsentlig förutsättning för att leverera till andra certifierade företag. Det säkerställer överensstämmelse med miljömässiga och sociala standarder, skapar en tydlig verifikationsbas vid produktion av biocirkulär plast genom att kontrollera alla steg med mervärde.  

Certifieringssystemet säkerställer att mängden biobaserade råvaror som används i produktionen av vissa typer av polymerer övervakas strikt med massbalansmetoden, vilket säkerställer full transparens och tydliga regler genom hela försörjningskedjan, från polymerproduktion till slutprodukten. 

Artikeln är en del av vårt tema om Klimatsmart.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Protec breddar med ny huvudman
Specialutformad blandare
Piovan tar över tillgångar från kursad konkurrent
Thulins konkurs: Nu auktioneras konkursboet ut
Nolato Polymer får ny vd
Katastrofbostäder av 100 % plastrecyklat
Andra Nordiska Medier
Process Nordic
Recycling
Packnet

Sänd till en kollega

0.172