23948sdkhjf

Elektromobilitet och hållbarhet

I sin monter C76-C78, hall 6, är Lanxess fokusämnen, högkvalitativa lösningar för plast- och gummiindustrin, samt högpresterande material för lättviktsdesign och elektromobilitet.

Specialkemiföretaget Lanxess presenterar sin materialutveckling samt nya processer och teknologier för plastindustrin. Dessutom visas hållbara produkter och systemlösningar för gummi- och polyuretanindustrin, liksom färgtillsatser och intermediärer för polymersektorn.

- Med våra material stödjer vi våra kunder i att tillverka mer hållbara produkter som har ett lägre koldioxidavtryck och spar resurser och klimat, säger Hubert Fink, styrelsemedlem i Lanxess.

Affärsenheten High Performance Materials fokuserar på hållbara material och lätta lösningar. Huvudområden är material och komponentkoncept för lättviktskonstruktion på den framtida marknaden för elektromobilitet, som exempelvis lätta strukturella komponenter baserade på kontinuerliga fiberförstärkta kompositerna av varumärket Tepex inom området batterier för personbilar.

Affärsenheten presenterar även nya Tepex-kompositer baserade på återvinning eller biobaserade råvaror. Ett exempel är Tepex dynalit Scopeblue 813, som tillverkas av linfibrer och polymjölksyra. Det kommer också att visas en Tepex-dynalit med en polyamid 6-matris, tillverkad av ”grön” cyklohexan och därför består av långt över 80 procent hållbara råvaror.

Ett annat fokus ligger på skräddarsydda lösningar för de ökade kraven i elfordon, till exempel i drivlinan eller laddningsinfrastrukturen. Lanxess har även utvecklat en halogenfri flamskyddad och hydrolysstabiliserad PBT-förening (polybutylentereftalat) för högspänningskontakter till elfordon.

Artikeln är en del av vårt tema om K 2022.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093