23948sdkhjf

Termoelaster med plast från havet

Genom ett samarbete med det danska återvinningsföretaget Plastix A/S har Hexpol TPE lanserat termoplastiska elaster som innehåller återvunnet plastavfall från havet.

De nya kvaliteterna, Dryflex Circular MWR, innehåller material som kommer från maritima rep som återvunnits. Samarbetspartnern, Plastix, har specialiserat sig på sortering och återvinning av plastfiberavfall från sjöfartsindustrin. Företaget omvandlar använda fisknät, trålar och rep till högkvalitativa råvaror.

De nya kvaliteterna finns i hårdheter från 40 Shore A till 50 Shore D med 10 till 60 procent återvunnet innehåll. Färgerna som erbjuds är svart, blå, grön och mint.

Kvaliteterna ingår i portföljen Dryflex Circular TPE, vilken även rymmer specialutformade material med konsumentplastavfall (PCR) och plastindustriavfall (PIR).

- Integrationen av konsumentplastavfall är viktigt i världens övergång till en cirkulär ekonomi och kräver att det används i alla möjliga tillämpningar. Vi är glada över att arbeta med Hexpol TPE för att få detta att hända, säger Hans Axel Kristensen, vd och medgrundare av Plastix.

Artikeln är en del av vårt tema om Klimatsmart.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Protec breddar med ny huvudman
Specialutformad blandare
Piovan tar över tillgångar från kursad konkurrent
Thulins konkurs: Nu auktioneras konkursboet ut
Nolato Polymer får ny vd
Katastrofbostäder av 100 % plastrecyklat
Andra Nordiska Medier
Process Nordic
Recycling
Packnet

Sänd till en kollega

0.118