23948sdkhjf

Kurz visar sina effektnyheter i flertalet montrar

Vid en presskonferens i mitten av september presenterade Leonhard Kurz, med företagets vice vd Andreas Hirschfelder, i spetsen några av de nyheter som kommer presenteras på K 2022. 

I samarbete med maskintillverkaren Engel Austria kommer tunnfilmsspecialisten Leonhard Kurz att demonstrera en ny maskin- och processteknik, som utvecklats tillsammans med Kurz dotterbolag Schöfer.

 

Bakre gaveldetalj till en bil, dubbelsprutning med IMD-teknik, visas i Engel Austria monter.

Tekniken, vilken visas i Engels monter, möjliggör användning av en 2K-materialmix inom ramen för dubbelsprutning med IMD-teknik. Plasterna som kommer användas är ABS/PC och PMMA.  

Tillsammans med fiberoptikspecialisten Mentor GmbH, visas i deras monter en ny typ av dekorations- och funktionell ytstruktur, utvecklad i samarbete med Kurz. 

I samarbete med Arburg GmbH demonstreras IML på ett nytt bärarmaterial av postindustriell plast (PIR) av PET från grafisk industri, genom tillverkning av en verktygslåda. Det nya bärarmaterialet kan deformeras mer än med en klassisk IMD-process.  

IML på ett nytt bärarmaterial av postindustriell plast (PIR) av PET från grafisk industri, genom tillverkning av en verktygslåda, demonstreras i Argurg GmbH monter.

I sin egen monter A19, hall 5, presenterar Leonhard Kurz bland annat nya plastytor för hushållssektorn. Tvättmaskinspaneler visar ett brett utbud av kundanpassade bakgrundsbelysningsalternativ, vilka kan implementeras med hjälp av IMD-teknik och In-Mold Electronics (IME).

En av flera tvättmaskiner som kommer vara på plats i Kurz monter.

Medan det svarta översta lagret skapar en Shy Tech-effekt med en mörk yta när den är avstängd, avslöjas de integrerade funktionerna. Detta möjliggörs av peksensorer från Kurz dotterbolag PolyIC, vilka används både som pekskärmssensorer framför displayelement och som individuellt skrivbara pekknappssensorer. 

Artikeln är en del av vårt tema om K 2022.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.096