23948sdkhjf

Elva nyheter utlovas

När Erema höll presskonferens vid sitt huvudkontor i Ansfelden, Österrike, delgavs detaljer om sju av de elva nya återvinningssystem och komponenter som ska presenteras i företagets monter C09, hall 9, inklusive lösningar för kemisk återvinning.

Några av de nya komponenterna vänder sig till storskaliga anläggningar med en produktionskapacitet på upp till sex ton per timme. En ny plastificeringsenhet utvecklad för hög genomströmning med låg energiförbrukning, samt de nya laserfiltren 406 med 50 procent större screenyta, kommer alla att lanseras på mässan.

Ett nytt digitalt assistanssystem kommer även att lanseras och göras tillgängligt på Eremas kundplattform BluPort. Systemet inkluderar till exempel PredictOn-appen, som använder algoritmer för att förutsäga fel innan de inträffar.

-Vår slogan i montern är “Another life for plastic, because we care”, sa Manfred Hackl, vd för Erema Group. Hackl tillade: Med denna vill vi understryka och visa att det är möjligt att implementera en cirkulär ekonomi om alla i värdekedjan arbetar tillsammans.

Men kanske viktigast är tillkännagivandet är Chemarema, företagets intåg på den kemiska återvinningsarenan, där de utnyttjat sin expertis inom mekaniska lösningar.

- Chemarema är en ny serie som vi har utvecklat för mekanisk materialbearbetning som en del av den kemiska återvinningsprocessen, sa Hackl.

Trots potentialen att producera återvunnen polymer som är snarlik nyvara, kräver kemisk återvinning vanligtvis fortfarande mekaniska processer i början av processen för att förbereda ingångsströmmarna och säkerställa ett kontinuerligt flöde av inmatat material. Chemarema har här en extruderingsteknik som kan anpassas till applikationskraven och är designad exakt för nedströms kemiska processer. Mer detaljer kommer att avslöjas på K 2022.

Vid sidan av sin egen monter kommer Erema att vara synligt på en stor utomhusyta, den så kallade "Circonomic Center" (monter FG-CE03) och här visa livedemonstrationer tillsammans med industripartners.

- Den cirkulära ekonomin har blivit ett megaämne inom plastindustrin och även för plastavfall, vilket var otänkbart för bara några år sedan. Detta lyft bekräftar det arbete vi har gjort de senaste åren. Det återstår fortfarande mycket att göra, men alla aktörer i värdekedjan drar nu åt samma håll, vilket kommer att synas och kännas på årets mässa, sa Manfred Hackl.

Artikeln är en del av vårt tema om K 2022.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078