23948sdkhjf

Helelektrisk med energisnål låsenhet

Den japanska maskinjätten Japan Steel Works (JSW) visar vad de påstår vara “marknadens energisnålaste” helelektriska formsprutningsmaskin med 850 ton låskraft.

På plats i montern A61, hall 13, finns även JSW svenska återförsäljare Green & Co för att ledsaga de svenska besökarna i den nya tekniken.

Maskinen uppges ha alla funktioner som inryms i den senaste styrningen Syscom 5000i. Den har ett rörligt formbord med linjärstyrningar, vilket minskar friktionen i låsenheten. Både formrörelser och insprutning är helt servodrivna. I maskinen tillverkar JSW en komponent till fordonsbranschen. 

För att demonstrera sina maskiner i mellansegmentet visas formsprutningsmaskinen J280ADS-890H-EHD, med direktdriven insprutning (EHD) vilket möjliggör en hög och reaktionssnabb insprutning. EHD innebär även att maskinen klarar riktigt långa eftertryckstider vid behov.

Formsprutningsmaskinen med 280 ton låskraft demonstreras genom att producera en tunnväggig produkt med kort cykeltid. I montern visas även lösningar för fjärrservice och support (J-WiSe).  

Artikeln är en del av vårt tema om K 2022.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093