23948sdkhjf

Trioworld i brittiskt förvärv

Trioworld Group har förvärvat det brittiska företaget Quality Films LTD, en aktör inom sträckfilm för lastsäkerhet. Företaget har kunder inom distribution, dryck- och livsmedelsproduktion och andra industriella förpackningar.

Säljarna av bolaget är en grupp privata ägare bestående av Matthew Nicholson med familj och Sonia Griffiths.

Quality Films har en omsättning på 14 miljoner euro och sysselsätter 35 personer. Huvudkontor och produktion ligger i Wolverhampton. 

– Quality Films är välinvesterat och ledningen fokuserar på att stärka sitt erbjudande med cirkulära lösningar, vilket ligger i linje med Trioworlds ambition att vara den ledande aktören på marknaden för cirkulära sträckfilmslösningar för lastsäkerhet, säger Per Holtstrand, chef för Sträckfilmsdivisionen, i Trioworld-koncernen.

Andreas Malmberg, vd för Trioworld Group, säger i en kommentar;

– Jag är mycket glad att Quality Films ansluter sig till vår resa för att utveckla det bästa cirkulära erbjudandet på marknaden för återvunnen plast. Quality Films innovativa produkter och kundsupport i Storbritannien ger en fantastisk plattform för ökad tillväxt.

Affären är inte föremål för några specifika regulatoriska krav och godkännanden. Trioworld Group kommer efter transaktionen att äga 100 procent av aktierna.

  • Trioworld med huvudkontor i Smålandsstenar är Europas ledande plastfilmstillverkare. Företaget grundades 1965 och ägs sedan 2018 Altor Fund IV, ett av Nordens ledande Private Equity-företag.
  • Trioworld har en omsättning på 750 miljoner EURO och cirka 1 550 anställda. Utöver Sverige sker produktion i Danmark, Nederländerna, Frankrike och Storbritannien och produkterna säljs på den globala marknaden.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141